Kosher Recepten

Kosher recept voor Pesach: krokante zoete kip met tomaten

Kosher recept voor Pesach: krokante zoete kip met tomaten

Krokante, zoete kip met tomaten is een makkelijk te bereiden maar o, zo lekker recept om tijdens de Seideravond of de Pesach dagen eens te eten. Ingrediënten: 6 grote kippen, meer of minder afhankelijk van het aantal personen 3 tomaten, in schijfjes gesneden 1 grote...

Waarom scheiden Joden melk en vlees? Kan het God echt iets schelen?

Waarom scheiden Joden melk en vlees? Kan het God echt iets schelen?

Wat heeft het scheiden van melk en vlees met God te maken? Wat is er na al die duizenden jaren toch met dit vreemde Joodse ritueel, waarvan Joden volhouden dat het absoluut noodzakelijk is om de unieke relatie die Joden met de God van Israël hebben te beschermen? Ik...

Heerlijke Peper Steak

Heerlijke Peper Steak

Veel mensen maken de fout om hun vlees te gaar te maken, wat resulteert in taai, taai rundvlees. Volg de onderstaande aanwijzingen en zorg ervoor dat het rundvlees gaar is. Serveer onmiddellijk en geniet van een perfect diner, op Pesach of het hele jaar door....

Kubana (Jemenitisch uit elkaar getrokken brood)

Kubana (Jemenitisch uit elkaar getrokken brood)

Ingrediënten - 1 kilo gistmeel (dit is meel met gist, geen zelfrijzend bakmeel). Als je geen bloem met gist hebt, kun je een kilo hoogglutenmeel mengen met twee eetlepels instantgist. - 1/2 kopje neutrale olie plus 1 tot 2 extra eetlepels - 1/3 kopje suiker - 2 1/2...

Indiase Kip Curry met Broccoli

Indiase Kip Curry met Broccoli

Een nieuw koosjer recept, deze keer is dat Indiase Kip Curry Met Broccoli wat wij vonden op kosher.com en dat je in een halfuurtje op tafel hebt staan. Ingrediënten - 3 kipfilets zonder vel, in blokjes gesneden - 1 eetlepel kerriepoeder - 1 theelepel gemalen koriander...

Shoarma

Shoarma

Iedereen heeft weleens trek in een pita met lekkere shoarma erin, en wat is er nu makkelijker dan het gewoon zelf thuis te maken op het moment dat je er trek in hebt. Het kost niet veel tijd, in een half uurtje is het klaar. Ingrediënten - 500 gram gemalen...

Aardbei Rabarber Taart

Aardbei Rabarber Taart

-  Voorkeur:  Parve -  Moeilijkheidsgraad:  Gemakkelijk -  Gelegenheid:  sjabbat -  Eetpatroon:  Vegetarisch , pescatarian , zoutloos -  Bron:  De Heimishe-keuken (Nitra-kookboek) -  Categorie:  Desserts , Bakken Kruimelmengsel 8 kopjes Mishpacha-meel 4...

Koosjer recept – Gegrilde steaks

Koosjer recept – Gegrilde steaks

Vandaag is het recept wat we vonden een bbq recept namelijk een lekkere steak met maïssalade en rode gem-sla met geroosterde en ingemaakte groenten met een esdoornknoflookdressing wat we vonden op kosher.com. Ingrediënten -   steak van 200 – 300 gram -   2 eetlepels...

Kippenvingers in de oven gebakken

Kippenvingers in de oven gebakken

Kippenvingers die je in de oven in dertig minuten lekker knapperig maakt en waar je je vingers bij aflikt. Ingrediënten - 140 – 175 gram kippenborst, in reepjes gesneden (meer kan ook) -   2 eetlepels water -   1 eetlepel mosterd -   zout, naar smaak -   peper, naar...

Zoete maar pittige aubergine

Zoete maar pittige aubergine

Deze week iets waar iedereen wat aan heeft, ook de lezers die vegetariër zijn. Silan Sriracha Aubergine, een zoete maar pittige aubergine, gesneden als frietjes, zoals we vonden op Kosher.com Ingrediënten: 1 middelgrote aubergine 2 eetlepels extra Virgin olijfolie 1...

Runderborst met sherry en kastanjes

Runderborst met sherry en kastanjes

Een nieuw koosjer recept en deze keer is dat runderborstvlees met sherry en kastanjes. Een recept dat we vonden in The Marblespoon Cookbook. Veel eenvoudiger wordt het niet. De combinatie van ingrediënten levert het lekkerste, boterzachte stukje vlees op, met een...

Kip met abrikoos en sriracha saus

Kip met abrikoos en sriracha saus

Laat de kipkruiden maar staan met deze makkelijk en lekkere variatie. De abrikozensaus en sriracha (Thaise chili saus) geeft een heerlijk pittige smaak! Ingrediënten : -   4-6 kippendijen (afhankelijk van het aantal personen) -   3/4 kopje abrikozenconserven, zoals...

Marokkaans gekruid lamsvlees met dadel barbecuesaus

Marokkaans gekruid lamsvlees met dadel barbecuesaus

Al ha’esh is de Hebreeuwse term voor barbecueën en dat is precies wat we doen met met dit recept voor lamsvlees maar dan gekruid op zijn Marokkaans en met barbecuesaus van dadels. Hoe lekker wil je het hebben? Ingrediënten – Lam 1 eetlepel plus 1 en 1/2 theelepel...

Nieuw koosjer recept – ‘Fasulye’

Nieuw koosjer recept – ‘Fasulye’

Fasulye, het van oorsprong nationale gerecht van Turkije is ook in Israël en bij Joden buiten Israël erg populair. Niet alleen omdat het makkelijk is te bereiden maar ook nog eens heerlijk smaakt. Heeft u het nog nooit eerder gegeten dan is dit uw kans met het recept...

Nieuw koosjer recept – Stukjes kipnuggets in ananassaus

Nieuw koosjer recept – Stukjes kipnuggets in ananassaus

Dit recept is makkelijk te bereiden, je bent er zo mee klaar en heerlijk om van te smikkelen, je eet nog net niet je vingers er bij op. Ingrediënten 4 kippenpoten zonder been, in kleine stukjes gesneden 1/2 kopje bloem 3/4 kopje sojamelk 1 à 2 eetlepels citroensap...

EN / NL