Kosher Recepten

Nieuw koosjer recept – Ribsteaks met esdoorn mosterd

Nieuw koosjer recept – Ribsteaks met esdoorn mosterd

Omdat de horeca dicht is en veel mensen gedwongen thuis zitten, deze keer een bijzonder lekker gerecht. Zoete en hartige ribsteaks zijn een grote favoriet bij veel mensen, en nu in deze tijd van de virus pandemie kan het geen kwaad jezelf en je familie of vrienden...

Warme hummus met gebakken champignons

Warme hummus met gebakken champignons

Ontbijt, lunch, avondeten - met pita of met challah: er staat op de Israëlische eettafel altijd wel hummus ('choemoes), de onmisbare dip gemaakt van gekookte kikkererwten en súpergezond. Dat wil zeggen, als je het zelf maakt. Laat het ook behoorlijk makkelijk te maken...

Gegrilde bloemkool met tahin, harissa-honingsaus & ingelegde citroen

Gegrilde bloemkool met tahin, harissa-honingsaus & ingelegde citroen

Bloemkool is bij ons thuis niet een erg populaire groente, alhoewel ik het heerlijk vind. Dus aan mij de uitdagende taak om deze groente zo klaar te maken dat het bijna onherkenbaar is als zodanig. Meestal lukt dat ook, als vervanger voor rijst bijvoorbeeld. Pas...

Gestoofde lamsschenkel met gestoomde rijst en bonen

Gestoofde lamsschenkel met gestoomde rijst en bonen

Deze keer gestoofde lamsschenkel met gestoomde rijst en bonen, een recept van website Kosher.com. Ingrediënten voor de lamsschenkel Lamsschenkel (hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen) 1/8 theelepel gemalen salie 1/8 theelepel gedroogde tijm 1/8 theelepel...

Hamantaschen

Hamantaschen

Poerim is verreweg het leukste joodse feest dat er is. Kinderen verkleden zich, het verhaal van Esther wordt verteld waarbij een kabaal wordt gemaakt telkens als de naam ‘Haman’ wordt genoemd. Het is een feest waarin iedereen zich even mag laten gaan en waarin naar...

Gevulde kippenborst uit het Midden-Oosten

Gevulde kippenborst uit het Midden-Oosten

Dit gerecht neemt wat tijd in beslag maar is eenvoudig te maken. Je zult er zeker hoge ogen mee gooien; het ziet er aantrekkelijk aan, zit vol smaak en heeft een variatie aan smaken en texturen. Serveer het met rijst pilav en een salade. Ingrediënten (voor 6 personen)...

Veelzijdige en heerlijke bechamelpasta

Veelzijdige en heerlijke bechamelpasta

Hoofdingredienten 1 en 1/2 dozen pasta (normaal, 3 minuten, bruine rijst, etc.), gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking Bechamelsaus 3 eetlepels olie 3 volle eetlepels bloem 2 en 1/2 kopjes melk Cheesy Spinazie Pasta 1 en 1/2 kopjes bechamelsaus geraspte...

Honing-knoflook kip katsu

Honing-knoflook kip katsu

Kip Katsu, oftwel Japanse kipschnitzel, heeft zijn wortels in de Japanse cultuur en heeft - net als vele andere Aziatische en Portugese gerechten - uiteindelijk zijn weg gevonden naar de smeltkroes van Hawaï. Het is een zeer populair gerecht bij de lokale bevolking en...

Biefstuksalade met pesto dressing

Biefstuksalade met pesto dressing

We houden het makkelijk deze keer: biefstuk salade met pesto dressing, een van de geweldige recepten van Kosher.com.   Ingrediënten voor biefstuk: 680 g rok steak 15 ml kokosmelk sap van 1 sinaasappel 1 el gedroogde gember gemengde slamelange cherrytomaten,...

Zo maak je de Israelische vegetarische sandwich Sabich

Zo maak je de Israelische vegetarische sandwich Sabich

Sabich is de échte Israelische vegetarische sandwich. Ook als je geen vegetariër bent is deze sandwich een heerlijk kost. Het bereiden is eenvoudig. Ingrediënten Aubergine, olie, zout, tomaat, komkommer, peterselie, tahinensaus, amba, 1 pita per persoon, 1 hardgekookt...

Kosher recept voor vrijdagavond: “gekarameliseerde zalm met honing”

Kosher recept voor vrijdagavond: “gekarameliseerde zalm met honing”

Deze keer gekarameliseerde zalm met honing met groene appel salade. Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig voor de zalm en vijf ingrediënten voor het maken van de salade. Ingrediënten voor de vis 4 zalmfilets (met of zonder huid) (Koosjer) zout en peper 1 eetlepel...

Israëlische Kip pilav

Israëlische Kip pilav

Hoofdgerecht voor 6-8 personen Bereidingstijd: ca. 55 minuten Kip, kip en kip; behalve vis is kip wel het meest voorkomende stukje vlees op je bord in Israël. Kip in allerlei vormen, smaken en texturen. Het is een kunst om er elke keer weer iets van te maken om naar...

Voor Rosh HaShana: Zoete kip met appel en honing

Voor Rosh HaShana: Zoete kip met appel en honing

Voor 6-8 personen Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding 1 uur en 15 min in de oven 20 min. rusttijd   Bij mij thuis weten ze al jaren dat, waar het op vlees aankomt, kip toch wel de meeste kans maakt om te worden geserveerd. Dat wordt me vooraf niet altijd in...

Falafel

Falafel

  Voor ±20 falafelballetjes   Bereidingstijd: 8 uur weektijd 15 minuten voorbereiding 20 minuten kooktijd   Typisch voor de Israëlische keuken zijn natuurlijk de gefrituurde falafelballetjes in een pitabroodje met een keur aan mogelijke toppings erbij....

Dadel-vijgenrepen met noten

Dadel-vijgenrepen met noten

Voor: 8 repen Bereidingstijd: 20 minuten, plus 30 minuten in de koelkast Gek ben ik erop, al jaren: dadel-vijgenrepen met noten. Goed, tot op zeker leeftijd kon ik ze ongelimiteerd eten, maar ze hebben me menigmaal gered van ongezond snoepen als ik zo'n...

EN / NL