Kosher Recepten
Zoete maar pittige aubergine
Deze week iets waar iedereen wat aan heeft, ook de lezers die vegetariër zijn. Silan Sriracha Aubergine, een zoete maar pittige aubergine, gesneden als frietjes, zoals we vonden op Kosher.com Ingrediënten: 1 middelgrote aubergine 2 eetlepels extra Virgin olijfolie 1...
Runderborst met sherry en kastanjes
Een nieuw koosjer recept en deze keer is dat runderborstvlees met sherry en kastanjes. Een recept dat we vonden in The Marblespoon Cookbook. Veel eenvoudiger wordt het niet. De combinatie van ingrediënten levert het lekkerste, boterzachte stukje vlees op, met een...
Kip met abrikoos en sriracha saus
Laat de kipkruiden maar staan met deze makkelijk en lekkere variatie. De abrikozensaus en sriracha (Thaise chili saus) geeft een heerlijk pittige smaak! Ingrediënten : - 4-6 kippendijen (afhankelijk van het aantal personen) - 3/4 kopje abrikozenconserven, zoals...
Marokkaans gekruid lamsvlees met dadel barbecuesaus
Al ha’esh is de Hebreeuwse term voor barbecueën en dat is precies wat we doen met met dit recept voor lamsvlees maar dan gekruid op zijn Marokkaans en met barbecuesaus van dadels. Hoe lekker wil je het hebben? Ingrediënten – Lam 1 eetlepel plus 1 en 1/2 theelepel...
Nieuw koosjer recept – ‘Fasulye’
Fasulye, het van oorsprong nationale gerecht van Turkije is ook in Israël en bij Joden buiten Israël erg populair. Niet alleen omdat het makkelijk is te bereiden maar ook nog eens heerlijk smaakt. Heeft u het nog nooit eerder gegeten dan is dit uw kans met het recept...
Nieuw koosjer recept – Stukjes kipnuggets in ananassaus
Dit recept is makkelijk te bereiden, je bent er zo mee klaar en heerlijk om van te smikkelen, je eet nog net niet je vingers er bij op. Ingrediënten 4 kippenpoten zonder been, in kleine stukjes gesneden 1/2 kopje bloem 3/4 kopje sojamelk 1 à 2 eetlepels citroensap...
Hoe maak je echte Israëlische Shakshuka?
Vandaag shakshuka, een gerecht van eieren in tomatensaus, een van de lekkerste gerechten uit het Midden-Oosten. Shakshuka is een van de meest geliefde gerechten van Israël. Het gerecht, dat door Joodse immigranten uit Noord-Afrika naar Israël werd gebracht, bestaat...
Nieuw koosjer recept – hoe maak je de perfecte latkes
Vanavond begint Chanoeka en traditie is dat er tijdens dit achtdaagse lichtjesfeest latkes worden gegeten. Maar hoe maak je eigenlijk de perfecte latkes? We houden er ook van om onze latkes te beleggen met een scala aan heerlijke keuzes, van zoet tot hartig en van...
Nieuw koosjer recept – Ribsteaks met esdoorn mosterd
Omdat de horeca dicht is en veel mensen gedwongen thuis zitten, deze keer een bijzonder lekker gerecht. Zoete en hartige ribsteaks zijn een grote favoriet bij veel mensen, en nu in deze tijd van de virus pandemie kan het geen kwaad jezelf en je familie of vrienden...
Warme hummus met gebakken champignons
Ontbijt, lunch, avondeten - met pita of met challah: er staat op de Israëlische eettafel altijd wel hummus ('choemoes), de onmisbare dip gemaakt van gekookte kikkererwten en súpergezond. Dat wil zeggen, als je het zelf maakt. Laat het ook behoorlijk makkelijk te maken...
Gegrilde bloemkool met tahin, harissa-honingsaus & ingelegde citroen
Bloemkool is bij ons thuis niet een erg populaire groente, alhoewel ik het heerlijk vind. Dus aan mij de uitdagende taak om deze groente zo klaar te maken dat het bijna onherkenbaar is als zodanig. Meestal lukt dat ook, als vervanger voor rijst bijvoorbeeld. Pas...
Gestoofde lamsschenkel met gestoomde rijst en bonen
Deze keer gestoofde lamsschenkel met gestoomde rijst en bonen, een recept van website Kosher.com. Ingrediënten voor de lamsschenkel Lamsschenkel (hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen) 1/8 theelepel gemalen salie 1/8 theelepel gedroogde tijm 1/8 theelepel...
Hamantaschen
Poerim is verreweg het leukste joodse feest dat er is. Kinderen verkleden zich, het verhaal van Esther wordt verteld waarbij een kabaal wordt gemaakt telkens als de naam ‘Haman’ wordt genoemd. Het is een feest waarin iedereen zich even mag laten gaan en waarin naar...
Gevulde kippenborst uit het Midden-Oosten
Dit gerecht neemt wat tijd in beslag maar is eenvoudig te maken. Je zult er zeker hoge ogen mee gooien; het ziet er aantrekkelijk aan, zit vol smaak en heeft een variatie aan smaken en texturen. Serveer het met rijst pilav en een salade. Ingrediënten (voor 6 personen)...
Veelzijdige en heerlijke bechamelpasta
Hoofdingredienten 1 en 1/2 dozen pasta (normaal, 3 minuten, bruine rijst, etc.), gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking Bechamelsaus 3 eetlepels olie 3 volle eetlepels bloem 2 en 1/2 kopjes melk Cheesy Spinazie Pasta 1 en 1/2 kopjes bechamelsaus geraspte...