Het beste aan dit recept is dat je ALLE groenten kunt gebruiken, zolang ze maar een bite hebben. De hoeveelheid olie en azijn is afhankelijk van de hoeveelheid groenten die je gaat gebruiken. Over het algemeen moet de verhouding twee delen olie op één deel azijn zijn. Voeg genoeg toe om de augurken voor de helft te bedekken.

Snelle ingemaakte groentechips

  • 3 wortelen, in 1/4-inch rondjes gesneden
  • 2 Perzische komkommers, in plakjes van 1/4 inch gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • handvol snijbonen, uiteinden bijgesneden
  • 1 kleine venkelknol, in dunne plakjes
  • 2 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1/4–1/2 kop Tuscanini Extra Vierge Olijfolie
  • 2-3 eetlepels Tonnelli Rode Wijnazijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano, zoals Gefen
  • Koosjer zout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereid de Quick Pickled Vegetable Chips voor

  1. Doe de groenten in een grote glazen pot. Voeg olijfolie, azijn, oregano, zout en peper toe. (De groenten moeten halverwege ondergedompeld zijn.) Sluit het deksel goed af en schud goed.

  2. Zet opzij bij kamertemperatuur gedurende minimaal 10 minuten en maximaal 12 uur. (Hoe langer je de groenten laat marineren, hoe smaakvoller ze worden.) Bewaar in de koelkast tot je ze nodig hebt.

Tip:Voeg Quick Pickled Vegetable Chips toe over je favoriete sla of groenten voor een probleemloze salade. Geen dressing nodig – gebruik gewoon de marinade in de pot.

Quick Pickled Vegetable Chips zijn geweldige zelfgemaakte geschenken. Doe de ingemaakte groenten en de beitsvloeistof in een Weck-pot. Wikkel het deksel in een vel wit perkamentpapier en wikkel het touw om het papier.

Bewaring: De frites zijn maximaal 1 week houdbaar.


Bron: Kosher.com

EN / NL/ עב