Kippenvingers die je in de oven in dertig minuten lekker knapperig maakt en waar je je vingers bij aflikt.

Ingrediënten
– 140 – 175 gram kippenborst, in reepjes gesneden (meer kan ook)
–   2 eetlepels water
–   1 eetlepel mosterd
–   zout, naar smaak
–   peper, naar smaak
–   snufje paprika
–   snufje cayennepeper
–   snufje knoflookpoeder
–   snufje uienpoeder
–  1 pakje Melba-toast, geplet

Bereidingswijze
–   Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
–   Meng in een kleine kom water, mosterd, zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en uienpoeder.
–   Maal de Melba-toast in een keukenmachine tot het een poeder wordt. Voeg toe aan een tweede kleine kom.
–   Bestrijk de kipreepjes aan beide kanten, eerst in het kruidenmengsel en daarna in het Melba toastpoeder. Leg ze op de voorbereide bakplaat.
–   Bak ongeveer 20 minuten, keer halverwege de bereidingstijd om. Voor extra knapperigheid, gril de laatste twee tot drie minuten
–   Serveer onmiddellijk.

Bete’avon!

EN / NL/ עב