Deze week iets waar iedereen wat aan heeft, ook de lezers die vegetariër zijn. Silan Sriracha Aubergine, een zoete maar pittige aubergine, gesneden als frietjes, zoals we vonden op Kosher.com
Ingrediënten:
1 middelgrote aubergine
2 eetlepels extra Virgin olijfolie
1 eetlepel dadelhoning (bijvoorbeeld uit een potje Galilea’s Delicatesse Silan)
1 eetlepel sriracha hete saus (chili saus)
1/2 theelepel komijn
sap van 1/2 citroen
1 teentje knoflook, in stukjes hakken
1/2 theelepel (kosher) zout
versgemalen peper, naar smaak
1 à 2 eetlepels verse peterselie, in stukjes hakken
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met perkamentpapier en zet apart.
Snijd de aubergine in “frietjes” van ongeveer dezelfde grootte. Verdeel in een enkele laag en bestrooi gelijkmatig met zout. Laat ongeveer 20 minuten inwerken.
Maak ondertussen de saus. Meng in een kom: olie, silan, sriracha, komijn, citroensap, knoflook, zout en peper.
Dep de auberginefrietjes droog en bestrijk ze met ongeveer de helft tot driekwart van de saus.
Leg ze in een enkele laag op de voorbereide bakplaat. Bak 25 tot 30 minuten, bestrijk met de resterende saus, indien gewenst, halverwege het koken. Bestrooi met peterselie en serveer.