Krokante, zoete kip met tomaten is een makkelijk te bereiden maar o, zo lekker recept om tijdens de Seideravond of de Pesach dagen eens te eten.
Ingrediënten:
- 6 grote kippen, meer of minder afhankelijk van het aantal personen
- 3 tomaten, in schijfjes gesneden
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 1/3 kopje bruine suiker
- 3 eetlepels zoete wijn zoals Jeunesse Cabernet Sauvignon
- 1/2 eetlepel zout
- 1/2 eetlepel (Gefen) Paprika
- 1/2 eetlepel zwarte peper
- 1/2 eetlepel (Gefen) Knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Plaats de gesneden tomaten en ui in een grote braadpan. Leg de kippepoten erop, met de velkant naar boven.
- Combineer de overige ingrediënten in een kleine kom en schep over de kippenpoten.
- Wrijf de saus in de kip, ook onder de huid. Plaats een tot twee plakjes tomaat onder de schil van elk stuk kip.
- Dek de pan goed af en bak twee uur. Haal deksel van de pan en verhoog de ovenwarmte om te grillen. Rooster nog eens 15 minuten.
Chag Pesach Sameach
Bron: Kosher.com