Krokante, zoete kip met tomaten is een makkelijk te bereiden maar o, zo lekker recept om tijdens de Seideravond of de Pesach dagen eens te eten.

Ingrediënten:

  • 6 grote kippen, meer of minder afhankelijk van het aantal personen
  • 3 tomaten, in schijfjes gesneden
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 1/3 kopje bruine suiker
  • 3 eetlepels zoete wijn zoals Jeunesse Cabernet Sauvignon
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel (Gefen) Paprika
  • 1/2 eetlepel zwarte peper
  • 1/2 eetlepel (Gefen) Knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Plaats de gesneden tomaten en ui in een grote braadpan. Leg de kippepoten erop, met de velkant naar boven.
  3. Combineer de overige ingrediënten in een kleine kom en schep over de kippenpoten.
  4. Wrijf de saus in de kip, ook onder de huid. Plaats een tot twee plakjes tomaat onder de schil van elk stuk kip.
  5. Dek de pan goed af en bak twee uur. Haal deksel van de pan en verhoog de ovenwarmte om te grillen. Rooster nog eens 15 minuten.

Chag Pesach Sameach


Bron: Kosher.com


 

EN / NL/ עב