Een nieuw koosjer recept, deze keer is dat Indiase Kip Curry Met Broccoli wat wij vonden op kosher.com en dat je in een halfuurtje op tafel hebt staan.

Ingrediënten
3 kipfilets zonder vel, in blokjes gesneden
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel gerookte paprika
– 3 eetlepels (Tuscanini) olijfolie, verdeeld
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– stukje van 1,5 cm verse gember
– 1/2 kopje (Knorr) Shakshuka-saus
– 1/4 kop (Gefen) Kokosmelk
– 1/2 kopje broccoli
– verse koriander, voor garnering
– naanbrood of rijst, voor erbij (vaak te koop in Aziatische winkel)

Bereidingswijze
Gooi de kipblokjes in de kruiden. Verhit een koekenpan met anderhalve eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de stukjes kip aan alle kanten bruin.
– Breng de kip over in een kom. Verhit de resterende olie en kook de uien, knoflook en gember gedurende twee tot drie minuten tot ze bruin beginnen te worden.
– Doe de kip terug in de pan, samen met de shakshuka-saus, kokosmelk en broccoli.
– Kook alles samen zeven tot tien minuten op laag vuur tot het gecombineerd en romig is.
– Garneer met koriander en serveer met rijst of met naanbrood. (Als je geen (koosjer) naanbrood kunt vinden in je plaatselijke winkel, dan werkt rijst ook)

Bete avon / Eet smakelijk!

EN / NL