Kosher Recepten
Lamskoteletten met knoflookkorst
Deze keer zijn het lamskoteletten met knoflookkorst, dat we ook deze keer vonden op kosher.com. Ingrediënten: - 6 (baby) lamskoteletjes - 1 kopje broodkruimels - 1/4 kop gehakte verse peterselie, schoongemaakt en gecontroleerd, of 3 theelepels peterselievlokken - 6...
Kaasachtige Gevulde Aardappelen Met Spinazie
Romige, smaakvolle goedheid in elke hap maakt dit een heerlijke en bevredigende maaltijd, zelfs voor niet-spinazieliefhebbers! Kaasachtige Gevulde Aardappelen Met Spinazie- - 4 aardappelen - 1/2 kopje Tuscanini-olijfolie , verdeeld - 9 ons spinazie - 1...
Snelle ingemaakte groentechips
Het beste aan dit recept is dat je ALLE groenten kunt gebruiken, zolang ze maar een bite hebben. De hoeveelheid olie en azijn is afhankelijk van de hoeveelheid groenten die je gaat gebruiken. Over het algemeen moet de verhouding twee delen olie op één deel azijn...
Kosher recept voor Pesach: krokante zoete kip met tomaten
Krokante, zoete kip met tomaten is een makkelijk te bereiden maar o, zo lekker recept om tijdens de Seideravond of de Pesach dagen eens te eten. Ingrediënten: 6 grote kippen, meer of minder afhankelijk van het aantal personen 3 tomaten, in schijfjes gesneden 1 grote...
Heerlijke Peper Steak
Veel mensen maken de fout om hun vlees te gaar te maken, wat resulteert in taai, taai rundvlees. Volg de onderstaande aanwijzingen en zorg ervoor dat het rundvlees gaar is. Serveer onmiddellijk en geniet van een perfect diner, op Pesach of het hele jaar door....
Kubana (Jemenitisch uit elkaar getrokken brood)
Ingrediënten - 1 kilo gistmeel (dit is meel met gist, geen zelfrijzend bakmeel). Als je geen bloem met gist hebt, kun je een kilo hoogglutenmeel mengen met twee eetlepels instantgist. - 1/2 kopje neutrale olie plus 1 tot 2 extra eetlepels - 1/3 kopje suiker - 2 1/2...
Indiase Kip Curry met Broccoli
Een nieuw koosjer recept, deze keer is dat Indiase Kip Curry Met Broccoli wat wij vonden op kosher.com en dat je in een halfuurtje op tafel hebt staan. Ingrediënten - 3 kipfilets zonder vel, in blokjes gesneden - 1 eetlepel kerriepoeder - 1 theelepel gemalen koriander...
Shoarma
Iedereen heeft weleens trek in een pita met lekkere shoarma erin, en wat is er nu makkelijker dan het gewoon zelf thuis te maken op het moment dat je er trek in hebt. Het kost niet veel tijd, in een half uurtje is het klaar. Ingrediënten - 500 gram gemalen...
Koosjer recept – Gegrilde steaks
Vandaag is het recept wat we vonden een bbq recept namelijk een lekkere steak met maïssalade en rode gem-sla met geroosterde en ingemaakte groenten met een esdoornknoflookdressing wat we vonden op kosher.com. Ingrediënten - steak van 200 – 300 gram - 2 eetlepels...
Kippenvingers in de oven gebakken
Kippenvingers die je in de oven in dertig minuten lekker knapperig maakt en waar je je vingers bij aflikt. Ingrediënten - 140 – 175 gram kippenborst, in reepjes gesneden (meer kan ook) - 2 eetlepels water - 1 eetlepel mosterd - zout, naar smaak - peper, naar...
Zoete maar pittige aubergine
Deze week iets waar iedereen wat aan heeft, ook de lezers die vegetariër zijn. Silan Sriracha Aubergine, een zoete maar pittige aubergine, gesneden als frietjes, zoals we vonden op Kosher.com Ingrediënten: 1 middelgrote aubergine 2 eetlepels extra Virgin olijfolie 1...
Runderborst met sherry en kastanjes
Een nieuw koosjer recept en deze keer is dat runderborstvlees met sherry en kastanjes. Een recept dat we vonden in The Marblespoon Cookbook. Veel eenvoudiger wordt het niet. De combinatie van ingrediënten levert het lekkerste, boterzachte stukje vlees op, met een...
Kip met abrikoos en sriracha saus
Laat de kipkruiden maar staan met deze makkelijk en lekkere variatie. De abrikozensaus en sriracha (Thaise chili saus) geeft een heerlijk pittige smaak! Ingrediënten : - 4-6 kippendijen (afhankelijk van het aantal personen) - 3/4 kopje abrikozenconserven, zoals...
Marokkaans gekruid lamsvlees met dadel barbecuesaus
Al ha’esh is de Hebreeuwse term voor barbecueën en dat is precies wat we doen met met dit recept voor lamsvlees maar dan gekruid op zijn Marokkaans en met barbecuesaus van dadels. Hoe lekker wil je het hebben? Ingrediënten – Lam 1 eetlepel plus 1 en 1/2 theelepel...
Nieuw koosjer recept – ‘Fasulye’
Fasulye, het van oorsprong nationale gerecht van Turkije is ook in Israël en bij Joden buiten Israël erg populair. Niet alleen omdat het makkelijk is te bereiden maar ook nog eens heerlijk smaakt. Heeft u het nog nooit eerder gegeten dan is dit uw kans met het recept...