Laat de kipkruiden maar staan met deze makkelijk en lekkere variatie. De abrikozensaus en sriracha (Thaise chili saus) geeft een heerlijk pittige smaak!

Ingrediënten :
–   4-6 kippendijen (afhankelijk van het aantal personen)
–   3/4 kopje abrikozenconserven, zoals bijvoorbeeld Tuscanini Apricot Fruit Spread.
–   1 eetlepel citroensap
–   2 eetlepels (Gefen) Sojasaus
–   1/2 theelepel (Gefen) Knoflookpoeder
–   1 eetlepel sriracha

Bereidingswijze :
–   Verwarm de oven voor op 175* Celsius.
–   Meng de abrikozenjam, citroensap, sojasaus, knoflookpoeder en sriracha.
–   Leg de kip in een met olie vetgemaakte pan. Giet de saus over kip, dek de pan goed af met folie en kook 45 minuten op 175* Celsius.
–   Haal deksel van de pan en bedruip de kip met de saus, verhoog de oventemperatuur tot 220* Celsius en kook nog eens 20 minuten.

Be’teavon!


Bron: www.kosher.com


 

EN / NL/ עב