Parashat Tazria en Metzora met Kees Duijzer
16/04/2021

Parashat Tazria en Metzora met Kees Duijzer

De parasjah Tazria begint met de voorschriften voor de reiniging van een vrouw die is bevallen. Vervolgens voorschriften voor de gevallen van melaatsheid. Hoe melaatsheid te herkennen, welke bepalingen daarbij in acht dienden te worden genomen. En het gaat hierbij niet alleen om ‘melaatsheid’ van personen, maar ook van voorwerpen, kleding en zelfs huizen! Parasjat Metzora heeft voorschriften met betrekking tot de reiniging van de melaatsen, met speciale aandacht voor de armen, en de reiniging van huizen. Verder vinden we bepalingen voor optredende onreinheid bij mannen en bepalingen voor vrouwen tijdens hun menstruatie.

Deze parasjot horen thematisch bij elkaar. Het thema van deze overdenking is ‘Opnieuw geboren worden’.  Deel 1 gaat over ‘reinheid en onreinheid’. Deel 2 gaat over ‘leven en dood’. Deel 3 gaat over ‘het opstaan in een nieuw leven’.

Uitzendingen: Elke vrijdag 21:00 uur (herhaling op zaterdag 02:00, 10.00 uur en 19.00 uur, zondag 02:00 uur en 09.00 uur en maandag 02:00 uur).

Shalom,

Presentator: Kees Duijzer

Klik hieronder om naar de uitzending te luisteren:+


Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב