Parashat Sjelach
04/06/2021

Parashat Sjelach

Klik hieronder om naar de uitzending te luisteren:


We lezen:
Numeri 13:1-15:41
Jozua 2:1-24
Hebreeën 3:7-4:11

Luister je weer mee?

Uitzendingen: Elke vrijdag 21:00 uur (herhaling op zaterdag 02:00, 10.00 uur en 19.00 uur, zondag 02:00 uur en 09.00 uur en maandag 02:00 uur).

Iedereen kent wel het plaatje van twee mannen met tussen hen in aan een draagstok een reusachtige druiventros. Het verbeeldt één van de bekendste verhalen uit de Bijbel. Het Israëlische Ministerie van Toerisme heeft het als beeldmerk. Maar achter dat plaatje gaat een enorme tragiek schuil. Twaalf mannen hadden een kijkje mogen nemen in het beloofde land. Maar met wat voor berichten kwamen ze terug? Wie waren die twaalf mannen? Waarom konden tien ervan G-d niet vertrouwen, en twee wel? En waarom waren ze überhaupt het land gaan verkennen? In een ander bijbelboek, Jozua, lezen we hoe het uiteindelijk wél lukt om met een goed bericht thuis te komen en het beloofde land in te nemen.

Maar de schrijver van de brief aan de Hebreeën laat aan de hand van Psalm 95 zien, dat het uiteindelijke doel nog steeds niet gehaald is. De rust van het komende Koninkrijk van vrede en gerechtigheid ligt nog in het verschiet. De eeuwige sjabbat. Maar het is mogelijk om daar vandaag al een voorschot op te krijgen, via Jesjoea, de Messias van Israël. Maar durven we die rust binnen te gaan?

Shalom,

Presentator: Sybe de Vos

Onderwerpen:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב