Daniël – Het beeld van de wereldrijken (2)
25/10/2021

Daniël – Het beeld van de wereldrijken (2)

Passage: Daniël 2:32,39

Armen en borst van zilver, de koperen buik en dijen – en hun erfenissen 

Er valt veel voor te zeggen om het Bijbelboek Daniël opnieuw aandacht te geven in de tijd waarin we nu leven. Kunnen we met de kennis van nu en met begrip van de Joodse context en cultuur bijvoorbeeld het beeld waarover koning Nebukadnezar droomde en de uitleg ervan door Daniël beter verstaan dan we ooit hebben geleerd? Daar kom je maar op één manier achter: inschakelen op Radio Israel.nl

Na onze bestudering van het Babylonisch rijk in deel 1 van deze reeks, uitgebeeld in het hoofd, is het nu de beurt aan de volgende twee rijken: die van zilver en daarna van koper. Het blijkt dat de omwentelingen waarmee de toenmalige wereld mee te maken kreeg de Joden zeker niet in de koude kleren zat. Daar kunnen wij vandaag de dag – in deze laatste omwenteling – wijze lessen uit trekken.

Leer in deze aflevering o.a.

  • hoe de profetie van het beloofde “herstel van Israël” de Joden bezighield
  • de link tussen de Perzen en uw e-mailverkeer
  • wat Antiochus IV en de Corona Check QR-code met elkaar te maken hebben

Dit en meer in deze goedgevulde aflevering vol inzichten en wijsheden. Na de eerste uitzending ervan zal het ook via de podcast of Uitzending gemist te beluisteren zijn. Ook de eerdere afleveringen en andere onderwerpen kunt u daar vinden. Mis het niet!

Reageren
Als u na het luisteren wil reageren of een vraag voor Debby van Galen hebt, mail dan naar reactie@radioisrael.nl en ze zal ze zo snel mogelijk beantwoorden.

Spreekbeurt
Debby komt graag op uitnodiging in uw eigen huiskring of gemeente spreken/Bijbelstudie geven. E-mail uw verzoek naar info@radioisrael.nl en u ontvangt zo snel mogelijk bericht terug.

Herhalingen
dinsdag 10:00 en 21:00 uur
donderdag 11:00 uur
zondag 14:00 uur

*Over Onder de vijgenboom
Onder de vijgenboom
is het diepgaande Bijbelstudieprogramma van Radio Israel.nl waarin Bijbelleraar Debby van Galen, cert., haar luisteraars de Bijbel opnieuw leert lezen en wel vanuit de Joodse achtergrond en tradities. Zo ontdekken steeds meer Christenen maar ook Joden de rijkdom en nieuwe betekenis van lang onbegrepen of lastige te verklaren teksten alsook hoe Jezus aan alle voorwaarden voldoet als de Joodse Messias.
Iedere Bijbelstudie in dit programma en elke aflevering zijn uniek in hun soort, het onderwijs is ontegenzeggelijk een nieuw geluid in Nederland en daarom erg bijzonder.

Steun het programma

Reactie
Stuur je reactie of vraag aan Debby

Geef ook aan welke Bijbelstudie je opmerking of vraag betreft

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב