Psalm 91 -6-:  Over je verzekering gesproken
20/04/2020

Psalm 91 -6-: Over je verzekering gesproken

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten,
zal overnachten in de schaduw van de Almachtige.

Ik zeg tegen de HEERE: Mijn toevlucht en mijn burcht,
mijn God, op Wie ik vertrouw!

Want Híj zal u redden van de strik van de vogelvanger,
van de zeer verderfelijke pest.

Hij zal u beschutten met Zijn vlerken,
onder Zijn vleugels zult u de toevlucht nemen,
Zijn trouw is een schild en een pantser.

U zult niet vrezen voor het beangstigende van de nacht,
voor de pijl die overdag aan komt vliegen,

voor de pest, die in het donker rondgaat,
voor het verderf dat midden op de dag verwoest.

Al zullen er duizend vallen aan uw zijde
en tienduizend aan uw rechterhand –
bij u zal het onheil niet komen.

Slechts met uw ogen zult u het aanschouwen,
u zult de vergelding aan de goddelozen zien.

Want U, HEERE, bent mijn toevlucht.
De Allerhoogste hebt u tot uw woning gemaakt.

Geen onheil zal u overkomen,
geen plaag zal uw tent naderen.

Want Hij zal voor u Zijn engelen bevel geven
dat zij u bewaren op al uw wegen.

Zij zullen u op de handen dragen,
zodat u uw voet aan geen steen stoot.

Op de  felle leeuw en de adder zult u trappen,
u zult de jonge leeuw en de slang vertrappen.

Omdat hij liefde voor Mij opgevat heeft, zegt God, zal Ik hem bevrijden;
Ik zal hem in een veilige vesting zetten, want hij kent Mijn Naam.

Hij zal Mij aanroepen en Ik zal hem verhoren,
in de benauwdheid zal Ik bij hem zijn,
Ik zal hem eruit helpen en hem verheerlijken.

Ik zal hem met lengte van dagen verzadigen,
Ik zal hem Mijn heil doen zien.

Psalm 91

Over je verzekering gesproken
Tsja, je kunt je in de tijd waarin wij leven voor van alles en nog wat verzekeren. Tegen al die onzekerheden in het leven. En als je er eens goed over nadenkt word je er bijna angstig van. Zullen we er eens een paar noemen? Aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, samenwonen verzekeringen, stormschade, zorgverzekering, brommerverzekering, kredietverzekering, overlijdensrisicoverzekering, uitvaartverzekering… En er zijn er nog veel en veel meer.

En als je niet uitkijkt kun je je hele maandelijkse inkomen eigenlijk direct maar door de talloze verzekeringsmaatschappijen laten incasseren. En sta je met lege handen. Het kost je handen vol geld.

Maar ik weet niet of het je opgevallen is, maar het rijtje dat ik opsomde stopte met de uitvaartverzekering. Daar stopt het. Daar stopt de premie incasso, maar daar stopt ook de uitbetaling.

Maar het vreemde doet zich voor dat er geen enkele verzekeringmaatschappij is die een verzekering verkoopt die garanties geeft na de uitvaart. Die schijnt er niet te zijn. Schijnt zeg ik met nadruk, want die is er wel degelijk. Die hebben we zojuist met elkaar gelezen. Psalm 91. Een verzekering voor in het leven en een verzekering voor na het leven. Voor alle denkbare risico’s die we in het leven kunnen lopen maar ook de verzekering dat het helemaal na het leven goed komt. O ja, en zonder premiebetaling. Helemaal gratis. Een ding, je moet wel de polis afsluiten.

Dat is altijd een lastige bij verzekeringen, vind je ook niet? Die kleine lettertjes die altijd weer onzekerheid brengen of het allemaal wel echt goed zit.

Zullen we vanmorgen de polisvoorwaarden van Psalm 91 eens doornemen? Eens kijken wat de verzekeraar ons allemaal voor mooie dingen beloofd. Want daar zijn verzekeraars nou eenmaal erg goed in. Nou, ik kan je verzekeren dan deze Verzekeraar daar wel de Allerbeste in is om je tot het afsluiten van deze verzekering te verleiden. We nemen de polis voorwaarden door.

Wij, de Allerhoogste, de allerbeste verzekeraar die in de wereld te vinden is bieden je een schuilplaats wanneer het stormt, schaduw voor als het te warm wordt onder je voeten, een plaats waar je naar toe kunt vluchten als je bang bent, het maakt niet uit waarvoor, wij staan garant voor een veilige vesting. Daar kunt je op vertrouwen. Als mensen je te pakken willen menen dan zullen wij je redden en mocht je een dodelijke ziekte oplopen dan zorgen wij voor de beste zorg en kom je er bovenop. Mocht er ruzie of nog erger oorlog komen, dan bieden wij beschutting, van top tot teen. We geven je een Schild en een pantser waarin je absoluut veilig bent. In de polis zit een slaapverzekering, je hoeft niet wakker te liggen, ook als mensen je overdag naar het leven staan of wanneer er bijvoorbeeld dodelijke ziekten rondwaren. De zorgverzekering is inclusief. Inclusief Intensive Care. Intensieve zorg. Zorg Een op een. Dat betekent dat je persoonlijke verzorging ontvangt. Iemand die Persoonlijk voor je zorgt. O ja, Ik zal Mij even aan je voorstellen. Ik ben namelijk HEERE, JHWH, ik ben er bij. Ik ben bij je. Maar je mag me ook Immanuel of Jezus of Redder noemen. Dat is mijn vak. Ik werk namelijk bij de Intensive Care.

Ook de woonverzekering is in begrepen, je komt gewoon bij ons wonen, dat is wel zo veilig. Geen probleem. We hebben namelijk hulp van bovenaf genoeg. Een heel leger zelfs die onze klanten op handen dragen. Wij en zij zijn echt klantvriendelijk.

Nou dat was het zo zo’n beetje. Mocht je vragen hebben dan kun je ons roepen of bellen en wij zullen al je wensen verhoren. En dat niet alleen. Wij komen naar je toe, of nog beter gezegd wij zijn er al en we helpen je er uit. En maak je niet druk, want de verzekering is eeuwigdurend.

Was getekend, Vader, Zoon en Heilige Geest.

Geen kleine lettertjes, heldere taal. En over kosten wordt niet gesproken. Gratis. Helemaal voor niks. Nou ja, dat is natuurlijk ook niet waar. De Verzekeraar heeft Zelf betaald. Alles. Je zult begrijpen dat zo’, verzekering niet goedkoop is. Een verzekering niet van de wieg tot het graf, maar een verzekering van de wieg tot over het graf. Dat heeft Hem niet veel, maar echt alles gekost. Waar vind je zo’n polis tegenwoordig?

Wel in Psalm 91. Kom vandaag nog afsluiten hoor, als je ‘m nog niet afgesloten hebt. Nu kan het nog. Dit programma heeft de naam Brachot baBoker, Zegeningen in de ochtend. Als deze alles dekkende polis geen zegen is dan weet ik het niet meer.

KLIK HIERONDER OM TE LUISTEREN


 

DELEN
[Sassy_Social_Share]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב