Parashat Wajera
06/11/2020

Parashat Wajera

Hoog bezoek.

Het is meestal wel leuk om bezoek te krijgen, maar soms kan het ook enerverend zijn. Is m’n huis wel op orde? Heb ik genoeg ingekocht? Lukt het met de voorbereidingen voor de maaltijd?

En wat als er onverwacht iemand op de stoep staat? Of liever gezegd drie ‘iemanden’? Ze komen van ver en hebben misschien wel zin in een hapje en een drankje. Heb je altijd zoveel in huis dat dat geen enkel probleem is, of moet je nog even snel naar de winkel?

En stel nou, dat deze drie helemaal geen gewone gasten zijn, maar rechtstreeks gezonden door de hemel? Zonder het te weten hebben sommigen (in ieder geval Abraham) engelen (lees: boodschappers) ontvangen. En met welke ‘boodschap’ kwamen ze eigenlijk? Vertelt dit ook iets over ons leven, over de toekomst? En mogen we zo vaker tegen elk bezoek aankijken? In het leerhuis van vandaag willen we dieper op deze dingen ingaan.

Luister je weer mee?

Uitzendingen: Elke vrijdag 21:00 uur (herhaling op zaterdag 02:00, 10.00 uur en 19.00 uur, zondag 02:00 uur en 09.00 uur en maandag 02:00 uur).

Shalom,

Presentator: Sybe de Vos

Klik hier om naar de uitzending te luisteren:


 

Onderwerpen:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב