Parashat Tetsavee (je zult aanbevelen)
13/03/2020

Parashat Tetsavee (je zult aanbevelen)

Spreker:

Mosjé krijgt instructies voor het hefoffer, het koperen wasvat, de heilige zalfolie en het heilige reukwerk. De roeping van Betsale’ëel en Oholiav wordt aangekondigd. Zij zullen het Misjkan en alle voorwerpen daarbij gaan ontwerpen en uitvoeren. Opnieuw wordt door de Eeuwige de heiliging van de sjabbat benadrukt. Mosjé ontvangt de twee stenen tafelen van de Eeuwige.

Het volk begaat een grote zonde door Aharon te bewegen een gouden kalf voor hen te maken. Een liederlijke aanbidding van dit voorwerp is het gevolg. Mosjé komt terug in het kamp en ontsteekt in grote woede. Hij verbreekt de stenen tafelen en roept het volk ter verantwoording. De Levieten verrichten een grote slachting onder het volk. Drieduizend worden gedood. G’d dreigt met de vernietiging van het volk maar Mosjé komt tussenbeide en bidt voor het volk. Een tent wordt buiten het kamp gezet. Komt dit nog goed?

Luister je weer mee vanavond?

Uitzendingen: Elke vrijdag 21:00 uur (herhaling op zaterdag 02:00, 10.00 uur en 19.00 uur, zondag 02:00 uur en 09.00 uur en maandag 02:00 uur).

Shalom,

Presentator: Kees Duijzer

BELUISTER HIER


DOWNLOAD HANDOUT HIER

Handout Parasjat Ki Tissa

DEEL DEZE PAGINA HIER

[Sassy_Social_Share]

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב