Parashat Teroema (hefoffer)
19/02/2021

Parashat Teroema (hefoffer)

Laat uw hart niet geschokt zijn; vertrouwt op G-d en vertrouwt ook op mij; in het huis van mijn Vader zijn vele verblijven…

Met deze woorden uit Johannes 14 stelt Jesjoea zijn volgelingen gerust als alles om hen heen onzeker is geworden. En de bekende Psalm 84 (in vele variaties bezongen) begint met: ‘Hoe lieflijk zijn Uw woningen…’ Zowel de ‘verblijven’ uit Johannes 14 als de ‘woningen’ uit Psalm 84 verwijzen naar die ene Woning, die in de parasja van deze week centraal staat.

Voor de een zijn het misschien wat saaie hoofdstukken, die gaan over allerlei voorwerpen, materialen en afmetingen; voor de ander is het een rijke bron voor allerlei geestelijke symboliek. Maar beide uitersten kunnen een belangrijk punt missen. Een oud chassidisch verhaal gaat over een koning die, omdat hij zijn onderdanen zo liefheeft, zijn paleis verlaat en onder zijn volk wil komen wonen. Maar, hoe kan dat gebeuren? Op die vraag proberen we in dit leerhuis een antwoord op te vinden.

Luister je weer mee?

Uitzendingen: Elke vrijdag 21:00 uur (herhaling op zaterdag 02:00, 10.00 uur en 19.00 uur, zondag 02:00 uur en 09.00 uur en maandag 02:00 uur).

Shalom,

Presentator: Sybe de Vos

Klik hieronder om naar de uitzending te luisteren:


Onderwerpen:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב