Parashat Shemini (achtste) met Arnold Visscher
17/04/2020

Parashat Shemini (achtste) met Arnold Visscher

Spreker:
Passage: Leviticus: 9, 10 en 11

Thora: Leviticus/Vayikra  9, 10 en 11
Haftara:  2 Samuel  6:1 tot 7:14
Tweede testament: Hebreeën 7 1:19

Introductietekst:  Leviticus 9:1-3 “Het gebeurde op de achtste dag: dat Mozes, Aaron en zijn zonen en Israëls oudsten bij zich riep. Hij zei tegen Aaron: neem een stierkalf, de zoon van een rund, als (chattat) zondoffer, en een ram als (olah) brandoffer,-volmaakte dieren; laat ze naderen tot het aanschijn van de Ene; en tot de zonen van Israël zul je spreken en zeggen; neemt een geitenbok als zondoffer, een stierkalf en bok, elk van een jaar oud, volmaakte dieren voor een brandoffer; ook een os en een ram voor een vredesgave om te offeren voor het aanschijn van de Ene en een broodgift, geweekt in olijfolie; want vandaag zal de Ene zich aan u laten zien!

In de parasja Shemini worden we bepaald bij de ernst, hoe we tot de Almachtige mogen naderen. We zien in de tekst dat alles volgens Zijn ingestelde volmaakte plan moet verlopen en wanneer we in dat spoor gaan we genade (chen) ontvangen. Het was de hogepriester Aaron (Kohen HaGadol) die eerst een offer voor hem zelf moest brengen en daarna voor de zonen van Israel (benee Jisrael) en dan zal de Ene zich aan u laten zien! Belangrijk dat we niet alleen kijken naar de offerrituelen, maar ook naar het doel. Dan gaan we verder op Zijn weg naar de achtste Shemini dag, een nieuw begin van een eeuwig vrederijk waar we in Schrift prachtige heen wijzingen van zien.

Luister je weer mee vanavond?

Uitzendingen: Elke vrijdag 21:00 uur (herhaling op zaterdag 02:00, 10.00 uur en 19.00 uur, zondag 02:00 uur en 09.00 uur en maandag 02:00 uur).

Shalom,

Presentator: Arnold Visscher

KLIK HIERONDER OM TE LUISTEREN


DELEN
[Sassy_Social_Share]

Onderwerpen:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב