Parashat Shemini (achtste) met Arnold Visscher
22/04/2022

Parashat Shemini (achtste) met Arnold Visscher

Beste lezer,
In verband met de vakantie van de familie Strijker die volgens schema deze uitzending zou verzorgen is er in de planning van het programma een hiaat ontstaan waardoor de Parashat Pesach VIII niet kan worden uitgezonden. Onze excuses hiervoor.

Klik hieronder om naar de uitzending te luisteren:


We lezen:
Tora: Leviticus/Vayikra 9, 10 en 11
Haftara: 2 Samuel 6:1 tot 7:14
Apostolische Geschriften: Hebreeën 7 1:19

Leviticus 9:1-3 “Het gebeurde op de achtste dag: dat Mozes, Aaron en zijn zonen en Israëls oudsten bij zich riep. Hij zei tegen Aaron: neem een stierkalf, de zoon van een rund, als (chattat) zondoffer, en een ram als (olah) brandoffer,-volmaakte dieren; laat ze naderen tot het aanschijn van de Ene; en tot de zonen van Israël zul je spreken en zeggen; neemt een geitenbok als zondoffer, een stierkalf en bok, elk van een jaar oud, volmaakte dieren voor een brandoffer; ook een os en een ram voor een vredesgave om te offeren voor het aanschijn van de Ene en een broodgift, geweekt in olijfolie; want vandaag zal de Ene zich aan u laten zien!

In de parasja Shemini worden we bepaald bij de ernst, hoe we tot de Almachtige mogen naderen. We zien in de tekst dat alles volgens Zijn ingestelde volmaakte plan moet verlopen en wanneer we in dat spoor gaan we genade (chen) ontvangen. Het was de hogepriester Aaron (Kohen HaGadol) die eerst een offer voor hem zelf moest brengen en daarna voor de zonen van Israel (benee Jisrael) en dan zal de Ene zich Handout Leerhuis Radio Israël 2 aan u laten zien! Belangrijk dat we niet alleen kijken naar de offerrituelen, maar ook naar het doel. Dan gaan we verder op Zijn weg naar de achtste Shemini dag, een nieuw begin van een eeuwig vrederijk waar we in Schrift prachtige heen wijzingen van zien.

Uitzending
Iedere vrijdag 21:00 uur

Herhalingen
zaterdag   02:00, 10:00 uur en 19:00 uur
zondag     02:00 en 09:00 uur
maandag  02:00 uur

Shalom!

Presentatie: Arnold Visscher

Onderwerpen:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב