Parashat Beha`alotcha (In het omhoog heffen, In jouw ontsteken)
12/06/2020

Parashat Beha`alotcha (In het omhoog heffen, In jouw ontsteken)

Passage: Numeri 8 t/m 12:16

De naam van de parasja Beha’alotcha uit vers 2 is moeilijk te vertalen. Het wordt vertaald met “in het omhoog heffen”. We kunnen het ook zo vertalen dat we optrekken naar de plaats waar vrede (Jerusalem) en licht (Yeshua) is. De thema’s uit de thoralezing zijn dat de stam Levi door Aäron wordt ingewijd voor de dienst in het heiligdom. Daarnaast wordt Aäron bevolen om licht te laten schijnen in de lampen van de Menora . We lezen dat het Pascha altijd gevierd moet worden. En Mozes krijgt instructies over het reizen en kampementen in de woestijn vanaf de berg Sinai (waar ze bijna een jaar verbleven). We lezen verder dat het volk ontevreden is over het "brood uit de hemel" (manna) en vraagt om vlees. Mozes taken worden verdeeld met de benoemingen van 70 oudsten. En tot slot spreekt Miriam negatief over Mozes en wordt gestraft met melaatsheid en bidt Mozes voor haar genezing, na 7 dagen uitsluiting mag zij zich weer bij het volk voegen.

Licht, duisternis, racisme en getuigen het krijgt allemaal een plaats. En uiteindelijk blijft de overwinning van Hem die is, was en komen zal.

We lezen:
Thora Numeri 8 t/m 12:16
Haftara  Zacharia 2:10-4:7
Tweede Testament Openbaring 11:1-19

Uitzendingen: Elke vrijdag 21:00 uur (herhaling op zaterdag 02:00, 10.00 uur en 19.00 uur, zondag 02:00 uur en 09.00 uur en maandag 02:00 uur).

מתפלל לשלום ישראל Shalom,,

Presentator: Arnold Visscher

KLIK HIERONDER OM TE LUISTEREN


DELEN
[Sassy_Social_Share]

 

Onderwerpen:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב