Over Jezus’ geboortedatum gesproken
20/12/2021

Over Jezus’ geboortedatum gesproken

In deze derde aflevering waar staan we stil bij de geboorte van Jezus aan de hand van het boek van Gertruud Bakker met de titel ’De Joodse Jezus’. Vandaag denken we na over

De datum van Jezus’ geboorte
Toen Elisabeth zes maanden zwanger was, kwam Maria bij haar op bezoek. Maria was toen net zwanger, zo lezen we in Lukas 1 vers 26. Nu heeft de bouw van de tabernakel 9 maanden geduurd. Mozes kreeg de opdracht tot het bouwen ongeveer drie maanden na de uittocht van Egypte, in de derde maand van het eerste jaar. Hij was klaar op de eerste dag, van de eerste maand, de maand Nisan, van het tweede jaar. Volgens Jonathan Cahn, een joods Messiaanse Bijbelgeleerde, is Jezus geboren op de eerste Nisan te Bethlehem, dus vlak voor Pasen.

Chan legt uit dat Jezus ‘de tabernakel’ hier op aarde was.
‘Breek deze tabernakel (tempel) af en in drie dagen zal Ik hem weer opbouwen.’
Negen maanden staat voor een zwangerschap en Jezus is de levende tabernakel.

Dat Jezus op de eerste Nisan geboren is, zou goed kunnen, omdat men het naar alle waarschijnlijkheid genoemd zou hebben in een evangelie, alsJezus op het Loofhuttenfeest of Pesach (Pascha) geboren zou zijn.

De eerste van elke maand is Rosh Chodesh en men blaast op de shofar bij nieuwe maan, zoals we in Psalm 81 vers 4 lezen.

Blazen op de shofar kondigt de komst van koning aan. Het volk moet zich in aanbidding op de aarde werpen op sabbat en nieuwe maan lezen we in Ezechiel 46 vers 3.
En het zal geschieden van nieuwe maan tot nieuwe maan en van sabbat tot sabbat, dat al wat leeft zal komen om zich voor Mijn aangezicht te buigen zegt de Heere.
Wil je meer weten over de werkelijke omstandigheden rond de geboorte van de Heere Jezus en zijn omwandeling hier op aarde? Dan verwijzen wij naar het boek van Gertruud Bakker, getiteld ‘De Joodse Jezus’. Het is verkrijgbaar in onze boekwinkel. Ga naar www.radioisrael.nl en kies voor de winkel.

Morgen willen we weer verder nadenken over de geboorte van Jezus. Dan denken we na over de geboorteplaats van Jezus.

Klik hier om naar de uitzending te luisteren:


DELEN
[Sassy_Social_Share]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב