Ma Nishma met Shirley de Vrede
18/09/2019

Ma Nishma met Shirley de Vrede

Serie:

Jack van der Tang gaat met Shirley de Vrede, onze nieuwe presentatrice van het programma Tikvah, in gesprek.

Lees haar biografie hieronder:

 

 

In 1980 ging ik voor het eerst met mijn ouders, zus en jongere broer (was net 1 jaar oud) naar de Evangelische Gemeente in Nijkerk. Hier leerde ik alle Bijbelverhalen kennen, die mij als kind zijn bijgebracht. Het is mij ook altijd verteld dat Jezus Christus uit Israël kwam en dat Hij een Joodse man is. Als kind hoor je al die mooie verhalen en wat Hij voor ons heeft gedaan. Veel dieper ging ik niet en nam alles aan wat de kerk mij vertelde.

Vanaf mijn 15e kreeg ik twijfels en mijn leven kreeg een andere wending. Mijn zoektocht begon op mijn 27e in Indonesië waar ik 4 jaar (2000 – 2004) gewoond en gewerkt heb bij de Nederlandse Ambassade in Jakarta.

De eerste maanden in Indonesië waren niet gemakkelijk. Ik was de eerste twee dagen in de kost bij iemand en kwam in aanraking met het kruis van Jezus. Ik lag ’s avonds op mijn bed, ik kroop ineen en vroeg aan God: “Ik weet dat ik lang niet meer gebeden heb, maar bent U er nog?” Ik kreeg op dat moment geen antwoord. In oktober 2000 midden in de nacht voelde ik me niet goed en begon te beven en te huilen. Ik  hoorde 3x mijn naam roepen Shirley! Shirley! Shirley! Het was of iemand in mijn kamer stond en het enige wat ik zei was: “Hier ben ik, uw dienstknecht hoort”.  Vredig ben ik weer in slaap gevallen. De volgende dag werd ik wakker, stond op en sloeg mijn Bijbel open. Ik las het volgende:

“Maar nu, zo zegt de Heere, uw Schepper, Jakob, uw Formeerder Israël: Wees niet bevreesd, want Ik heb u verlost, Ik heb u bij uw naam geroepen, u bent van Mij. Wanneer u zult gaan door het water, Ik zal bij u zijn, door rivieren, zij zullen u niet overspoelen. Wanneer u door het vuur zult gaan, zult u niet verbranden, geen vlam zal u aansteken. Want ik ben de Heere, U God, de Heilige van Israël, uw Heiland”.

Zo gingen er heel wat jaren voorbij. Ik bleef de Bijbel lezen, maar veelal werd er alleen in de diverse gemeentes waar ik kwam uit het Nieuwe Testament gelezen. Er waren dingen die ik nog niet helemaal begreep totdat begin 2013 God mijn ogen opende.

God kende mijn verlangen “mijn liefde voor Israël”, “mijn liefde voor het joodse volk”, terug naar de oorspronkelijke wortels. Samen met vrienden vierde ik in september 2013 de shabbat en de Bijbelse Feesten bij Benee Avraham.  Later kwamen we bij een kleine huisgemeente terecht en langzamerhand liet God mij zien wat er daadwerkelijk in Zijn woord staat. Ik leerde het Oude Testament lezen en er kwam leven! Ik leerde Zijn Zoon Yeshua HaMashiach echt kennen, wie Hij was en wat Hij deed. Ik heb samen met vrienden van mij de Kesher-cursus (stichting Shoresh) gevolgd.

In 2018 ben ik samen met mijn man Arno, met wie ik inmiddels 8 jaar getrouwd ben, naar Israël gegaan. Een droom die uit kwam. Ik was in het Beloofde Land dat God aan Zijn volk heeft gegeven. Iedere keer weer zie en lees ik dat Gods volk aliyah maken; ze komen over de hele wereld vandaan. God is bezig met het herstel van het Huis van Israël en het Huis van Judah, maar bovenal mogen wij de wederkomst van Yeshua HaMashiach verwachten. Ja, Hij komt spoedig!


Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב