Ma Nishma met Bram Krol -2-
05/11/2019

Ma Nishma met Bram Krol -2-

Serie:

Deze week vervolgt Jack van der Tang het gesprek met Bram Krol naar aanleiding van onderstaand bericht dat we op zijn Facebookpagina lazen. Wij dachten: voldoende aanleiding voor een goed gesprek. Zo goed zelfs dat we er twee uitzendingen aan besteedden.

Beste vrienden,

Het loopt fout in en rond Israël. Er zijn een aantal zeer dreigende ontwikkelingen. Het lijkt hier, in West-Europa, niet op te vallen. We zijn hier wel vaker blind. Maar ik heb de sterke en angstige indruk dat daar binnenkort duizenden doden gaan vallen. Ik noem een paar feiten:

• Met de maand heeft Israël meer aanvallen nodig op Iraanse doelen in Syrië.

• Naast Iran staan nu ook Iraakse sjiitische troepen uit Irak (de grote meerderheid van de bevolking in Irak is sjiitisch). Dus VANNACHT heeft Israël ook doelen van Iraakse groeperingen in Irak, aan de grens met Syrië gebombardeerd.

• VANOCHTEND zijn tal van raketten afgevuurd uit Syrië op Noord-Israël. Voor het eerst een raketten-‘regen’ uit dat land. Dit keer niet door Hezbollah, maar door andere Syrische groepen die samenwerken met de Quds-brigade van Iran in Syrië.

• Iran heeft een enorm leger van gelijkgezinden in zowel Syrië als Irak opgebouwd. Voorheen was het alleen Hezbollah dat direct met Iran samenwerkte. Nu zijn het tienduizenden militairen o.a. binnen het reguliere Syrische leger.

• Hezbollah en Hamas, bondgenoten van Iran, dreigen de laatste weken voortdurend met een ‘verpletterende’ strijd tegen Israël.

• Libanon wordt in feite door Hezbollah, dus in feite: Iran, geregeerd. Je kunt zeggen dat de regering van Libanon zetelt in Teheran. Vergeleken met de krijgsmacht van Hezbollah, is het Libanese leger onbeduidend en zwak. Is dat niet vreemd? De regering van Libanon heeft niets te vertellen over het machtigste leger van het land.

• Hezbollah en Hamas hebben de beschikking gekregen over de modernste raketten van Iran, zodat geen plekje in Israël meer veilig is. Het wachten is slechts op het juiste moment van aanvallen.

Terwijl de Arabische wereld dichter bij Israël komt te staan, met hier en daar zelfs een zekere mate van samenwerking, staan de sjiieten steeds vijandiger tegenover dat land.

Wie kent de theologische achtergrond in dezen? Het Midden-Oosten staat op ontploffen, maar wij kennen zelfs de beweegredenen niet. We menen dat die politiek van aard zijn en dat is een ernstige misvatting. De sjiieten geloven (anders dan de soennieten in de islam) dat de tijd gekomen is om alle Joden uit te roeien. Pas daarna kan de wereld vreedzaam en voorspoedig worden. Maar de Joden, als de bijzondere handlangers van de satan, staan al het goede in de weg, en zeker de vrije ontplooiing van de islam. Want na de slag om Jeruzalem zal elk mens op aarde moslim worden, goed- of kwaadschiks. En Iran ziet zichzelf als de uitvoerder van de wil van Allah.

Waarom wil Iran een atoombom? Ze zegt het zelf. Ze is een uitverkoren natie. Ter wille van de noodzakelijke eindstrijd om de macht heeft ze die nodig, zodat heel de wereld zich deemoedig zal sluieren voor Allah. In een door de Israëlische Mossad aangewezen pakhuis zijn nu stralingsresten gevonden. Dat was een van de plaatsen waar Iran splijtstof had verborgen voor de controleurs van het atoomagentschap. En Europa? Dat liet zich en laat zich nog steeds bedotten... Om der wille van de smeer, likt de kat de kandeleer.

Hoe heet de Iraanse brigade in Syrië? Dat is de QUDS-brigade. Al Quds is de Arabische naam van Jeruzalem. Men is bezig een kolossaal legercentrum te bouwen in Syrië, zodat ze lekker dicht bij Israël komen: de Imam Alicompound. Ali is de grote ‘aartsvader’ van de Sjiieten. De bijzondere eindtijdsopvattingen van de Sjia worden aan hem toegekend. Alleen al die namen vertellen wat de bedoeling is. Dacht je dat Iran Syrië ooit heeft willen helpen? Syrië was slechts het grote excuus...

Ook in Israël wordt steeds openlijker gesproken over een uitkammen van de Gazastrook en Zuid-Libanon. Als Israël wil overleven, is waarschijnlijk de aanval haar beste verdediging.

Ik verfoei geweld en oorlog. Ik houd mijn hart vast. Dat is de enige bijdrage aan de eindtijd die ik kan geven, buiten dan mijn gebeden voor Israël en de vrede. In mijn opvatting gaan die twee samen. Maar dat leg ik later nog weleens uit.

Het aantal aanvallen op Israëlieten blijft toenemen. Het geweld (dat toch in feite hét grote kenmerk van de islam is...) wordt heviger. Elke dag zijn er aanvallen. Bent u een Jood, vroeg iemand aan een vader die met zijn zoon naar de tandarts was geweest. Twee dagen terug, in Oost-Jeruzalem. Hij mag blij zijn dat hij nog leeft. Twee studenten uit Israël kregen in Warschau dezelfde vraag te horen uit de mond Marokkanen/Arabieren(?). Eén ligt er nog steeds op apengapen. (O, sorry, nu gebruik ik moslimtaal). Dat was GISTER.

Het komt dichtbij. Als Israël wordt aangevallen, zal ook in ons eigen land de gifspuit opengaan. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb... We hebben met de islam de duivel ons land binnen gehaald - de hautaine moslim, die neerziet op de rest. Trouwstoet in Rotterdam.... Vorige week. Weet je nog? VANDAAG in Hoofddorp. Die journalist in Amsterdam, die het leuk vond een bioscoopje te pikken... Daar zaten ook wat Marokkanen... Hij heeft het geweten. Dat was ook de afgelopen week. Maar dat is nog niks met wat er nog op de agenda staat. België heeft dit jaar al 96 terreurverdachten gearresteerd. Dat is twee à drie 3 potentiële massamoordenaars per week! Dank je, islam. Misschien gaan van sommigen nu de ogen open...

Dat was dan weer eens iets anders. Ook dit is van belang voor wie gelovig en nuchter de wereld wil beoordelen.

Ik wens jullie allen het allerbeste.

Groet,
Vrede,

Bram Krol

P.S. Als om mijn woorden kracht bij te zetten, heeft premier Netanyahu vanmiddag een andere, geheime plek onthult met nucleaire activiteiten in Iran. Maar Europa zal het wel niet (willen) zien... Europa gelooft liever in de waarde van een overeenkomst, waar Iran al helemaal niets mee heeft.

P.S.-2 Mocht er nog iemand menen dat ik wat te kritisch ben, laat hij/zij vanavond (10/9) dan kijken naar de uitzending van Nieuwsuur.

Beluister hieronder het tweede deel van het gesprek.


Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב