De kwestie van profeteren – deel 1
07/08/2023

De kwestie van profeteren – deel 1

Passage: 1 Samuël 9:6

Onder de vijgenboom start met een nieuwe serie Bijbelstudies getiteld: "De kwestie van ... ", waarin concepten die vaak voor verwarring of vertwijfeling zorgen worden onderzocht. Denk aan het begrip "geloven", maar ook aan "vasten"; en aan hedendaagse hete hangijzers als "gender" en "klimaat". De behoefte aan gedegen, grondig Bijbelonderwijs over deze kwesties blijkt groot te zijn onder de volgelingen van Jezus de Joodse Messias.

Debby van Galen trapt de serie af met "De kwestie van profeteren", waarover de laatste jaren veel om te doen is. Steeds vaker klinkt de leus "Profeteren kun je leren" en de aansporing om te streven naar de gave van profetie. In deze Bijbelstudie deel 1 onderzoekt Debby in het licht van de Joodse achtergrond en tradities de oorsprong van het begrip "profetenschool" en wat er wel en niet van klopt. Leer ook

  • over de eerste profeten die leiding namen over groepen profeten
  • waarom Samuël zich de ziener mocht noemen en Elisa gezalfd moest worden tot profeet
  • waarom de 70 oudsten (Num. 11) en de drie groepen boden (1 Sam.10) slechts tijdelijk konden profeteren

Het is heel belangrijk dat we de geschiedenis kennen en verstaan met het gehoor van de oorspronkelijke deelnemers, zodat we kunnen onderscheiden waar het op aankomt als het gaat over de hedendaagse leer over de gave van profetie.

Uitnodigen
Debby van Galen komt graag op uitnodiging een spreekbeurt, Bijbelstudie of een seminar in uw (huis)gemeente of uw jong volwassenengroep verzorgen. Mail uw verzoek daarvoor naar info@onderdevijgenboom.nl 
of ga naar www.onderdevijgenboom.nl/spreekbeurt-aanvragen en vul het formulier in.

Vragen of reacties
Reacties of vragen over deze of eerdere afleveringen kunt u mailen naar  info@onderdevijgenboom.nl
Onder de vijgenboom heeft ook een eigen YouTube-kanaal met video's en podcasts van Debby van Galen.

Radio Israel is voor inkomsten totaal van uw gift afhankelijk. Uw steun wordt zeer gewaardeerd! Klik op onderstaande link om een (belastingaftrekbare) donatie te doen.

Eerste uitzending: 1 augustus 2023

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב