Daniël – Op het besluit van de wachters
05/09/2022

Daniël – Op het besluit van de wachters

Passage: Daniël 4:13-17

Reeks: Open brief van Nebukadnezar (3)

Je vraagt je misschien af wat er nog te leren valt van het vierde hoofdstuk van het boek Daniël; de droom wordt toch uitgelegd en het is toch duidelijk dat het is uitgekomen? Daarop zegt Debby van Galen: dat is slechts de eerste laag van de tekst – het verhaal. Maar er zitten nog meer lagen onder verborgen, zoals met alles wat we in de Bijbel lezen het geval is. In deze aflevering leer je o.a.

  • over de bijzondere verborgen wereld waarover ook Job, Henoch, Judas en de apostel Johannes hebben geschreven
  • hoe het komt dat wij Westerse christenen deze kennis en wijsheden onderweg zijn kwijtgeraakt en hoe belangrijk die herontdekking voor ons begrip is om de huidige benauwdheid te begrijpen
  • welk voorbeeld zowel Daniël als Paulus en natuurlijk Jezus Zelf voor ons stellen hoe te reageren hierop.

Durf je de uitdaging aan om - met het oog scherp op onze Leidsman Jezus gericht  - deze onbekende wereld te verkennen? Luister en leer Onder de vijgenboom met Debby van Galen.

Wilt u reageren op deze of eerdere uitzendingen? U kunt uw reactie mailen naar reactie@radioisrael.nl en wij zorgen ervoor dat het bij Debby terecht komt. Ze zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

U kunt Debby ook uitnodigen voor een spreekbeurt, Bijbelstudie of seminar/webinar. Mail uw verzoek naar info@onderdevijgenboom.nl of info@radioisrael.nl. Dit kan ook via de website www.onderdevijgenboom.nl waar u meer informatie vindt over de mogelijkheden.

Overigens kunt u ook op het nieuwe YouTube-kanaal Onder de vijgenboom een paar van Debby's spreekbeurten bekijken.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב