Daniël – Op de vastgestelde tijd
03/10/2022

Daniël – Op de vastgestelde tijd

Passage: Daniël 4:16

Dit is de 50e aflevering van Onder de vijgenboom en dat vieren we met een prijsvraag in deze podcast. Doe mee en win een heerlijke fles Israëlische wijn! U kunt t/m 10 oktober uw antwoord inzenden.

In de reeks “Open brief van Nebukadnezar” gaan we verder met hoofdstuk 4. Naarmate de studie vordert wordt het ook steeds duidelijker dat doorwrochte kennis van het boek Daniël essentieel is voor het kunnen verstaan van het boek Openbaring. In deze aflevering leert Debby je o.a.

  • over het getal 7
  • wat “vastgestelde tijd” precies inhoudt
  • waarom Nebukadnezar juist deze straf kreeg: worden als de wilde dieren

Tevens leer je over de verbanden met Openbaring en hoe God aankijkt tegen het onrecht en de ongerechtigheden die werden en worden begaan door Zijn eigen geliefde volk en de heidense volkeren: maakt Hij daar onderscheid tussen? Hoe passen wij deze kennis toe op vandaag de dag en welke hoop en kracht kunnen wij hieruit putten?

Wilt u reageren op deze of eerdere uitzendingen? U kunt uw reactie mailen naar reactie@radioisrael.nl en Debby zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

U kunt Debby ook uitnodigen voor een spreekbeurt, Bijbelstudie of seminar/webinar. Mail uw verzoek naar info@onderdevijgenboom.nl of info@radioisrael.nl. Dit kan ook via de website van Onder de vijgenboom waar u meer informatie vindt over de mogelijkheden.

Overigens kunt u ook op het nieuwe YouTube-kanaal Onder de vijgenboom een paar van Debby's spreekbeurten bekijken.

Support the show

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב