Daniël – Driemaal is scheepsrecht
01/05/2023

Daniël – Driemaal is scheepsrecht

Passage: Daniël 4:33-37, Openbaring 17:12-18, 19:11-21

Reeks: Open brief van Nebukadnezar (7)

Presentator: Debby van Galen

"Niemand ontkomt aan de almacht van de Schepper van hemel en aarde die de Allerhoogste God is; geen mens op aarde en geen macht in de hemelse gewesten is in staat om Zijn plan en Zijn Woord te wijzigen."

Dat is de belangrijkste les die we uit Daniël 4 trekken. Er zijn echter nog meer belangrijke dingen te ontdekken die Debby van Galen u in deze laatste podcast van de reeks “Open brief van Nebukadnezar” uit de doeken zal doen. Leer mee over o.a.

  • Welke onontbeerlijke richtlijn de Joodse traditie op basis van ‘Daniël’ geeft aan leiders om gespaard te blijven voor hoogmoed en het kwaad dat eruit voortvloeit
  • Hoe en waarom Nebukadnezar zichzelf tot voorbeeld stelde voor alle wereldleiders die na hem zouden komen, tegen beter weten in.
  • De treffende overeenkomsten in taalgebruik en beeldspraak tussen Daniël en Openbaring

Leer delen van Openbaring lezen zoals je dat nog nooit tevoren hebt gedaan slechts door Daniël te leren verstaan. Hoofdstuk 4 van het Bijbelboek ‘Daniël’ sluiten we af met de diepgang die u van dit programma gewend bent.  Wat een rijkdom, openbaringen en hoopvolle troost hebben we mogen ontvangen van onze Vader in de hemel!

Uitnodigen
Debby van Galen uitnodigen voor een spreekbeurt, Bijbelstudie of een seminar is mogelijk. Mail uw verzoek daarvoor naar info@onderdevijgenboom.nl 
of ga naar www.onderdevijgenboom.nl/spreekbeurt-aanvragen en vul het formulier in.

Vragen of reacties
Reacties of vragen over deze of eerdere afleveringen kunt u mailen naar  info@onderdevijgenboom.nl
Onder de vijgenboom heeft ook een eigen YouTube-kanaal met video's en podcasts van Debby van Galen.

Radio Israel is voor inkomsten totaal van uw gift afhankelijk. Uw steun wordt zeer gewaardeerd! Klik op onderstaande link om een (belastingaftrekbare) donatie te doen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב