#0635 Over Gods beloften gesproken (3)
07/06/2022

#0635 Over Gods beloften gesproken (3)

Klik hieronder om naar de uitzending te luisteren:


Psalm 105

37 Hij leidde hen uit met zilver en goud,
onder hun stammen was niemand die struikelde.

#0635 Over Gods beloften gesproken (3)
Naar aanleiding van Gods beloften eenwen geleden gedaan aan Abraham in Genesis en in Exodus tot op de punt en komma uitgevoerd kwamen we terecht bij het waarmaken van Gods beloften. Daar hoeven we nooit over te twijfelen.

Daar wil ik nog wat verder op voortborduren vandaag.

Corrie ten Boom bezocht eens een zendeling in een moeilijk gebied, vol gevaren. Toen zij hem vroeg of hij nooit bang was en zeker was van zijn zaak, antwoordde hij: "Ik twijfel wel eens en mijn geloof wankelt soms... maar de Rots waarop ik sta, Die wankelt nooit". En juist daarin ligt onze zekerheid verankerd. Hij wankelt niet, Hij is de Eeuwige.

Paulus zegt in Romeinen 14:4 het volgende: "Wie bent u, dat u de huisslaaf van een ander oordeelt? Of hij staat of valt, gaat alleen zijn eigen heer aan. Hij zal echter staande gehouden worden, want God is bij machte hem staande te houden".

Als wij dat geloven, dat de Heere die macht heeft om ons vast te houden, ja, zelfs te redden als wij dreigen te zinken, zal dat z'n invloed hebben op onze praktische wandel, "want u staat vast door het geloof" (2 Kor. 1:24). De apostel Petrus heeft geschreven over de ware genade van God en zegt tot zijn lezers: "daarin moet u vaststaan" (1 Petr. 5:12). En zo houdt Paulus zijn lezers in Tessalonica eveneens voor: "Sta dan vast, broeders, en houd u aan de overleveringen waarin u onderwezen bent door ons woord of door onze brief" (2 Tess. 2:15).

Het zal duidelijk zijn, dat waar wij in onszelf wroeten, of het in de omstandigheden zoeken, daar grijpt de twijfel om zich heen. Daarom moeten wij beseffen: alles wat wij zijn, wat we bezitten, het is alles in Hem. De woorden "in de Heere" komen dikwijls voor, alleen maar om te laten zien, dat onze zekerheid te vinden is in Hem, Die ons gekocht en betaald heeft. Hij is ons Leven en Hij is onze Kracht. Naarmate wij dat overdenken en daaruit leven, zal twijfel plaatsmaken voor zekerheid en vrees veranderen in hoop. En Bijbelse hoop is zekerheid, omdat ze gefundeerd is in Gods beloften.

Ook daarin roept Paulus ons op zijn navolgers te zijn. In de brieven van Paulus vinden wij geen spoor van twijfel, maar des temeer van geloof. Hij getuigt daar bijvoorbeeld van in 2 Korintiërs 4, als hij spreekt over de "kennis van de heerlijkheid van God" in relatie tot zijn dagelijks leven en werk. Hij zegt: "Maar wij hebben deze schat in aarden kruiken, opdat de allesovertreffende kracht van God zou zijn en niet uit ons. Wij worden in alles verdrukt, maar niet in het nauw gebracht; wij zijn in twijfel, maar niet vertwijfeld; wij worden vervolgd, maar niet verlaten; neergeworpen, maar niet te gronde gericht. Wij dragen altijd het sterven van de Heere Jezus in het lichaam mee, opdat ook het leven van Jezus in ons lichaam openbaar wordt" (vs. 7-10). De kracht die God kan werken in onze zwakheid gaat ons besef te boven. Daarom komt het erop aan, dat wij ons in alle afhankelijkheid aan Hem overgeven en het van Hem verwachten.

In het eerste hoofdstuk van de Filippenzen-brief bemoedigt de apostel de gelovigen en zegt: "Ik vertrouw erop dat Hij Die in u een goed werk begonnen is, dat voltooien zal tot op de dag van Jezus Christus" (vs. 6). Hiermee steekt hij hen een hart onder de riem, alsof hij zeggen wil: Kom op mensen, blijf vertrouwen in de Heere, ook al is het soms moeilijk, maar twijfel niet, want Hij zal het maken! En in hoofdstuk 4:13 voegt hij daaraan toe: "Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft".

De boodschap is dus, blijf zo (ook in het licht van de toekomstverwachting) staande in de Heere!

Als dat geen zegen is.

We gaan luisteren naar een nummer van WayMaker, in het Hebreeuws Porets Derech.

Zij schrijven er zelf het volgende getuigenis bij.

Dit nummer werd opgenomen voor Shavuot (Pinksteren), maar we voelden om dit nu vrij te geven, in het licht van de huidige situatie hier in Israël.

Het is moeilijk om hoop te zien op dit moment, terwijl raketten in onze lucht vliegen, en rellen in onze straten, maar we weten dat onze God de wegbereider is, wonderdoener, beloftebewaarder van Israël en licht in de duisternis, dat is wie Hij is! Hij hoort Israël, Jesjoea is de hoop van onze streek, Hij is de Vredevorst.

In het lied komt steeds de tekst voorbij: Zeh mi she’ata wat zoiets betekend als: Dit is wie U bent.

https://www.youtube.com/watch?v=-9wfi3MlJb4

DELEN
[Sassy_Social_Share]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב