Berichtgeving door de NOS op 11 november over de absurde claim en eis van de Franse president zou onze wenkbrauwen hoog moeten optrekken.

De Franse president Emmanuel Macron spoort Israël in een interview met de BBC aan om te stoppen met het bombarderen van Gaza, en het doden van baby’s en vrouwen. “Er is geen reden of rechtvaardiging voor het bombarderen van burgers, die niets te maken hebben met Hamas.” Macron wil verder dat er een staakt-het-vuren komt.

Het interview komt een dag na de top in Parijs over de Gazastrook. Op de top waren hulporganisaties en regeringsvertegenwoordigers van verschillende westerse en Arabische landen. De deelnemers hebben benadrukt dat de Gazanen dringend hulp nodig hebben. (NOS)

Wij willen u graag wijzen op c.q. herinneren aan een artikel die wij over deze president op 30 januari 2020 hebben geplaatst

Waarom de Franse president Macron in Jeruzalem een woedeaanval had

De oproep van Macron voor een staakt-het-vuren gaat verder dan veel andere westerse leiders. De VS heeft herhaaldelijk opgeroepen tot humanitaire pauzes, maar een staakt-het-vuren zou Hamas de kans geven zich te hergroeperen.

De Israëlische president Netanyahu reageerde dat landen Hamas zouden moeten veroordelen, en niet Israël. Op X zegt hij dat “de verantwoordelijkheid voor burgerleed bij Hamas ligt, en niet bij Israel.” Bij de aanvallen en bombardementen op Gaza in de afgelopen maand zijn volgens cijfers van de Palestijnse gezondheidsautoriteiten, die onder controle staan van Hamas, ruim 11.000 Palestijnen gedood. (NOS)

Redactie Radio Israël: De aantallen Palestijnse doden zijn niet onafhankelijk geverifieerd en moeten ernstig in twijfel getrokken worden. Hamas en Islamic Jihad passen een bijzondere methode toe, namelijk, vechten in burgertenue en niet in militaire uniformen. Wanneer een terrorist die zodanig gekleed is wordt gedood, telt hij als een burgerslachtoffer.
Ondertussen zijn er tot op heden nog steeds IDF eenheden en vrijwilligers de omgeving van de aanslag op 7 oktober aan het uitkammen op zoek naar personen die nog steeds worden vermist. 

Bron: NOS, 11 nov. 2023 | Radio Israel: 30 jan. 2020
Afbeelding: Macron geeft een ondersteunende arm aan Abbas. Bron: website Elder of Zyiyon

EN / NL/ עב