Terwijl Joodse kinderen, baby’s, vrouwen, soldaten, mannen en ouderen door Hamas ondergronds worden vastgehouden, trakteert de regering van Israël de moordenaars op baklava en medicijnen.”

In een actie die wordt bekritiseerd door families van Israëliërs die in Gaza werden gegijzeld door de terroristische organisatie Hamas, keurde zowel het Israëlische oorlogskabinet als de Egyptische president el-Sisi woensdag de levering door Caïro van beperkte humanitaire hulp aan Gaza goed. Het gaat daarbij over de levering van drinkwater, voedsel en medicijnen.

Israël heeft de kustenclave belegerd sinds de aanval van Hamas op 7 oktober, waarbij 1.400 mensen werden gedood, ruim 4.500 gewond raakten en minstens 203 mensen als gijzelaars naar Gaza werden weggevoerd.

Een organisatie die familieleden van Israëlische gijzelaars vertegenwoordigt, heeft woensdag een verklaring namens de families uitgegeven waarin zij de Israëlische regering bekritiseert, omdat zij toe heeft gegeven aan Amerikaanse en internationale druk.

“Het besluit om humanitaire hulp toe te staan ​​aan de moordenaars van Gaza heeft grote woede veroorzaakt onder de familieleden”, aldus de organisatie Bring Them Home Now.

“Wij herinneren u bij deze eraan dat kinderen, baby’s, vrouwen, soldaten, mannen en ouderen – van wie sommigen ernstige gezondheidsproblemen hebben, gewond zijn … als dieren ondergronds worden vastgehouden zonder enige menselijke omstandigheden, en dat de regering van Israël de moordenaars trakteert op baklava en medicijnen”, vervolgde de verklaring.

“Als dit verschrikkelijke besluit om de moordenaars van Gaza te helpen niet wordt geannuleerd, zullen de families hun strijd in de nabije toekomst intensiveren.”

In een verklaring na het bezoek van Biden aan Tel Aviv zei premier Benjamin Netanyahu, dat hij de Amerikaanse president had verteld dat er geen hulp vanuit Israël de Gazastrook zou binnenkomen zolang Hamas Israëlische gijzelaars vasthoudt. Hij eiste ook, dat het Rode Kruis toegang zou krijgen tot de gevangenen en zei, dat de Verenigde Staten en Israël samenwerken aan hun terugkeer.

 

Bron: JNS, bewerkt door Redactie Radio Israel.nl
Afbeelding: headtopics.com

EN / NL/ עב