“U vertegenwoordigt de Verenigde Staten van Amerika. Temper het Jodendom in je werk.” Voormalig Amerikaans ambassadeur voor Israël David Friedman werd in 2017 door een medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken gewaarschuwd om niet “zo Joods te zijn,” zo heeft Breitbart onthuld. Friedman verhaalt naar verluidt over de antisemitische episodes in zijn nieuwe boek, “Sledgehammer.
Voor meer zie World Israel News

President Erdogan houdt vol dat de activiteiten van Hamas in Turkije strikt politiek zijn, maar het Israëlische veiligheidsapparaat waarschuwt voor iets anders. Het Israëlische veiligheidsinstituut waarschuwt het politieke echelon van het land om niet overgeprikkeld te raken over de mogelijkheid om de betrekkingen met Turkije te verbeteren en rustig aan te doen.
Voor meer zie United with Israel

Een Houthi-leider pochte op de Iraanse TV dat hun raketten en drones Tel Aviv, Eilat en andere Israëlische doelwitten zullen bereiken. Een nieuwe dag en een nieuwe dreiging van de vijanden van de Joodse staat om Israël aan te vallen. Maar deze keer, hebben ze ook Israël’s nieuwe vriend bedreigd – de Verenigde Arabische Emiraten. De Houthi-brigadier-generaal Abdallah Al-Jafari zei in een interview op de Iraanse tv dat raketten en drones Tel Aviv en de haven van Eilat zullen bereiken, alsook andere doelwitten in Israël.
Voor meer zie United with Israel

Wie de toespraak van premier Naftali Bennett over een nieuw laserafweersysteem aandachtig leest, zal beseffen dat er veel minder werd beloofd dan sommige van de luide krantenkoppen dit deden. Naast de positieve waarde van het proberen om extra investeringen in deze systemen aan te trekken, was een groot deel van de krantenkoppen over deze toespraak bluf, omdat lasers volgens de voorspellingen pas over enkele jaren een echte verdediging tegen Hezbollah en Hamas zullen bieden, meer dan de een of twee jaar die geopperd werden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Slecht nieuws voor Mark Zuckerberg. Mensen zijn niet echt meer geïnteresseerd in Facebook – laat staan in je metaverse koortsdroom. De aandelenkoersen van Meta, het bedrijf dat voorheen bekend stond als Facebook, hebben woensdag een duikvlucht genomen nadat het bedrijf zowel een winstdaling als, voor het eerst in zijn geschiedenis, een krimpende gebruikersbasis onthulde. Dit leidde tot een uitverkoop die resulteerde in een duik van $195 miljard, meldt Bloomberg.
Voor meer zie TThe Byte

Nieuwsbrief vanuit Shomron. Dinsdagavond was het weer Rosh Chodesh, nieuwe maand. We hebben de gewoonte om dit met elkaar met een gezellige maaltijd te vieren, een beetje zoals op shabat. We proberen op die manier ook beter bij te houden wat de Bijbelse maanden zijn en wat de Hebreeuwse dagtelling is. Deze maand is dat gemakkelijk: 4 feb is 3 Adar, scheelt dus maar één nummertje.
Voor meer zie Vanuit Shomron!

Na oproepen in Israël op social media tot boycot van levensmiddelenbedrijven en importeurs die hun prijzen exorbitant verhogen, en druk van het ministerie van Financiën en Economische zaken, hebben in navolging van Osem, de meeste bedrijven aangekondigd hun prijsverhogingen terug te draaien.
Voor meer zie Radio Israel – NL

Goed nieuws voor iedereen die Israël wil bezoeken. Het coronaviruskabinet heeft dinsdag besloten dat mensen die Israël verlaten, inclusief niet gevaccineerde, vanaf 8 februari geen PCR test meer hoeven te doen voor vertrek uit het land maar aankomende passagiers moeten nog wel een negatieve test overleggen. Daarnaast gaat de Groene Pas alleen nog gelden voor risicovolle bijeenkomsten.
Voor meer zie Radio Israel – NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 4 februari 2021. In het Tora gedeelte geeft God het bouwplan van de tabernakel aan Mozes en in het profetische gedeelte begint Salomo met de bouw van de tempel.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

  Gantz prijst na afloop van historisch bezoek, de Bahreinse koning voor zijn “moed. Minister van Defensie Benny Gantz bedankt de Bahreinse koning Hamad bin Isa al-Khalifa voor de openlijke manier waarop hij zijn bezoek heeft afgelegd, en onthult dat Jeruzalem en Manama al jaren officieuze defensiebanden onderhouden.
Voor meer zie Israelhayom

Rechtbank gelast de staat Israël om voor dinsdag te reageren op een vermeende hack door de politie in de Netanyahu-zaak. Rechtbank Jeruzalem zegt dat proces doorgang kan vinden na berichten dat onderzoekers zonder toestemming gegevens uit telefoon van kroongetuige hebben gehaald. …Volgens berichten heeft de politie, zonder de noodzakelijke toestemming van een rechter, spyware gebruikt om alle gegevens af te tappen van de telefoon van Shlomo Filber, een voormalig directeur-generaal van het Ministerie van Communicatie en oude vertrouweling van Netanyahu.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische staat reageert naar het Hooggerechtshof dat Homesh zal worden ontruimd volgens het besluit van Gantz. De staat reageert daarmee op petities van linkse en Palestijns-Arabische organisaties die de ontruiming van Homesh eisen. In het antwoord van de staat werd gezegd dat actie werd ondernomen om nieuwe illegale bouw op het terrein af te dwingen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Israël heeft een bloedtekort temidden van Rabbi-protest aangaande LGBTQ. De Haredi-gemeenschap met regelmatige donoren waren, weigeren nu bloed te doneren omdat op de donatieformulieren de categorieën zijn veranderd in ‘ouder 1’ en ‘ouder 2’, in plaats van ‘moeder’ en ‘vader’.
Voor meer zie Ynet

In een vernietigende e-mail beschuldigt Rabbi Chananya Weissman sommige van Israëls meest prominente rabbijnen ervan “hoeren” te zijn van het Ministerie van Volksgezondheid voor het instrueren van de Israëlische natie om de covid-injectie te krijgen, terwijl ze de mogelijk dodelijke bijwerkingen negeren. . Rabbi Weissman gaat nog een stap verder door uit te leggen dat geestelijke leiders die zichzelf prostitueren in feite een onheilspellend teken is van de op handen zijnde komst van de Messias. Hij onderbouwt zijn beoordeling door te schrijven dat volgens de Misjna, de ontmoetingsplaats van de rabbijnen een plaats van prostitutie zal worden. Hij verwijst naar de laatste Misjna in Sotah.
Voor meer zie Israël365

Messiaanse Joden in Israël, deel 4: Het Bijbelgenootschap in Jeruzalem. In de afgelopen paar artikelen schreef ik over hoe af en toe protestantse missionarissen in het begin van de 19e eeuw in Jeruzalem aankwamen, meestal voor een korte tijd. Velen kwamen met een universele mentaliteit om iedereen te bereiken, maar sommigen van hen waren specifiek gericht op het bereiken van de Joden met het evangelie.
Voor meer zie Radio Israel – NL

Beschadigde beeltenis 2 – Bijlage 7: Geen zuurdesem: Symbool van een rein leven. Om het feest van Ongezuurd Brood te vieren, veranderen we het recept voor ons brood en gebruiken we geen zuurdesem, of we kopen eenvoudig matzah dat geen zuurdesem bevat. Ter voorbereiding op het feest, herlezen wij de Bijbelpassage die ons zegt: “Op de eerste dag zult gij het zuurdeeg uit uw huizen verwijderen” (Exod 12:15), en wij herinneren ons dat gist en zuurdeeg symbolisch zijn voor zonde. Net zoals gist brood doet rijzen, zo zien we dat zelfzucht en hoogmoed een mens doen rijzen tot hoogmoed en zondigheid.
Verder lezen – NL


Bron: Nieuwsbrief wimjongman.nl


 

EN / NL/ עב