Sabich is de échte Israelische vegetarische sandwich. Ook als je geen vegetariër bent is deze sandwich een heerlijk kost. Het bereiden is eenvoudig.

Ingrediënten
Aubergine, olie, zout, tomaat, komkommer, peterselie, tahinensaus, amba, 1 pita per persoon, 1 hardgekookt ei per persoon, gekookte aardappel (optioneel).

Bereiding
Snijd de aubergines in lange reepjes, van de basis tot de groene stengel. Snijd de stroken in 3-4 kleinere rechthoeken. Het is cruciaal dat de lange aubergine vezels intact blijven, in tegenstelling tot het snijden van de aubergine tot ringen. Leg de plakjes aubergine op papieren handdoeken en bestrooi ze met zout. Laat het een tijdje zo liggen (optimaal is 30 minuten) zodat de aubergine kan “zweten”.  Nadat de aubergine “uitgezweet” is, klop je de extra vloeistof van de plakjes af met een stuk keukenpapier. Snijd ondertussen komkommer en tomaat en hak peterselie fijn. Bereid tahini en kook eieren en optioneel aardappelen. Laat eieren en aardappelen afkoelen en snijd dan in plakjes.

Verhit een pan en bedek de bodem van de pan met olie. Leg plakjes aubergine in de pan, niet meer dan één laag diep, en bak tot de bodems goudbruin zijn. Draai en bak de andere kant. Doe dit met alle plakjes aubergine en voeg meer olie toe als dat nodig is. Vul de pita’s met tomaat, komkommer, peterselie, aubergine, gesneden ei, gesneden aardappel (optioneel) en tahini en amba. Pas vullingen naar smaak aan.

Eet smakelijk!
B’te’avon!

Bron: Joods.nl

EN / NL/ עב