De onthulling van EW over Nederlandse ontwikkelingshulp die in de Palestijnse gebieden terrorisme financiert, leidt tot Kamervragen. Via een dekmantel van hulpinstanties voor boeren, medische zorg, mensenrechten en kwetsbare kinderen komt Nederlands geld bij het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. VVD, PVV en ChristenUnie willen opheldering van verantwoordelijk demissionair minister Sigrid Kaag (D66).

 

PVV-leider Geert Wilders schreef op Twitter dat Kaag opnieuw in de problemen zit en wil snel een Kamerdebat. Waarschijnlijk dient Wilders dinsdagmiddag 25 mei een formele debataanvraag in. VVD-Tweede Kamerlid Mariëlle Paul stelde zeven vragen aan Kaag. Paul wil weten of de demissionaire minister voor Ontwikkelingshulp de geldstroom zo snel mogelijk stopt en waarom Kaag de informatie van de Israëlische veiligheidsdienst niet serieuzer heeft genomen.

Hulpgeld van Kaag doorgesluisd naar Palestijnse terreurgroep
Uit het rapport Foreign Funding of PFLP terrororganisations through the network of civil social organisations blijkt dat West-Europese hulpbedragen via stelselmatige fraude werden doorgesluisd naar terroristische activiteiten van het Volksfront. PFLP is de Engelse afkorting van Peoples Front for the Liberation of Palestine, het in 1967 opgerichte communistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina van George Habash. De organisatie streeft naar vernietiging van de staat Israël.

Het gaat om miljoenen euro’s per jaar voor zeven ngo’s die werkzaam zijn in de Palestijnse gebieden. Behalve Nederland werden ook Spaanse, Duitse, Zwitserse, Zweedse, Britse en Belgische donoren en EU-instanties opgelicht.

Klik hier om verder te lezen.

EN / NL/ עב