Het Amerikaanse bureau voor de bestrijding van antisemitisme waarschuwt voor de organisatie ‘Islamic Relief Worldwide’ (IRW):

“Aangezien we een toename zien van het wereldwijde antisemitisme, is het de plicht van alle mensen met een zuiver geweten om nul tolerantie te tonen voor het flagrante en gruwelijke antisemitisme en de verheerlijking van geweld, tot de hoogste leiding van Islamic Relief Worldwide.”

Minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking (D66) besloot afgelopen najaar om juist voor het eerst een miljoenensubsidie aan het IRW te geven.
Meteen kwamen er signalen over ernstig antisemitisme bij IRW, waarop de minister het besluit opschortte. Duitsland en Zwitserland blijken juist vanwege dat antisemitisme hun geldstromen aan IRW al te hebben stopgezet.

Dat er binnen het IRW antisemitische tendensen zijn, is schokkend, maar niet erg verwonderlijk. Het IRW is namelijk gelieerd aan de Moslim Broederschap, een moslimfundamentalistische organisatie.
De islamitische terreurorganisatie Hamas – verantwoordelijk voor zeer veel zelfmoordaanslagen tegen Israëlische burgers – is de Palestijnse tak van de Moslim Broederschap. Dit feit had alle alarmbellen bij de D66-minister moeten doen afgaan.

Minister Kaag verklaarde recent dat zij geen enkele samenwerking wil met Nederlandse antisemitische partijen.  Maar in het ondersteunen van (internationale) islamitische antisemitische organisaties ziet zij blijkbaar geen probleem.
Want het antisemitisme en de banden met terreurorganisaties waren al jaren bekend. Zie bijvoorbeeld deze factsheet. 

De lijst van dubieuze doelen en organisaties die ‘ontwikkelingshulp’ van Nederland ontvangen wordt zo wel heel erg lang. Een niet eens complete lijst:

Het is opmerkelijk dat Nederland geen betere bestemmingen kan vinden om ontwikkelingshulp aan te verstrekken.
Het lijkt zelfs wel of islamitische extremisten een voorkeursbehandeling krijgen.

Dat komt het draagvlak voor ontwikkelingshulp zeker niet ten goede.
Minister Kaag (D66) zou toch echte hulpbehoevenden in de wereld moeten kunnen vinden? Waardige doelen, die wel ondersteuning verdienen met Nederlands belastinggeld?


Bronvermelding:
Datum:        13-01-2021
Auteur:        Persbericht van Likoed Nederland
Beeld:          Wikidata
Website:      likoed.nl/


 

EN / NL/ עב