Auteur Harris Sultan ging dit weekend viraal omdat hij een verhaal deelde over een gesprek dat hij met zijn vader had en de stelling om zeep helpt dat Israël zich schuldig maakt aan het plegen van ‘genocide’ tegen de Palestijnen.

Over de hele wereld beschuldigen pro-Palestijnse activisten Israël van een ‘genocide’. Ze beweren dat Gaza een ‘openluchtgevangenis’ is en dat het Israëlische leger ongestraft Palestijnse burgers doodt – inclusief vrouwen en kinderen. Deze beweringen circuleren helaas zelfs in de zalen van parlementen wereldwijd, waarbij pro-Palestijnse of ‘menslievende’ volksvertegenwoordigers hoge politieke leiders ervan beschuldigen een ‘genocide’ te steunen.

Dan verschijnt Sultan ten tonele, een voormalige moslim die een boek schreef over zijn ervaringen met het verlaten van het islamitische geloof.

In een recent gesprek met zijn vader, die Sultan omschreef als een ‘gematigde moslim’, legde Sultan uit dat zijn vader hem vroeg waarom hij ‘deze genocide steunt’ tegen de Palestijnen.

Nadat hij had uitgelegd dat hij zich inleeft in het lijden, liet Sultan zijn vader een foto zien, waarvan zijn vader onmiddellijk aannam dat deze recent in Gaza was genomen.

Maar, zo legde Sultan uit, “de foto was eigenlijk van een Jemenitisch kind dat onder het puin vandaan was gehaald als gevolg van een Saoedisch bombardement in Jemen.” De foto bewijst een belangrijk punt: de wereld is verontwaardigd omdat Israël zichzelf verdedigt tegen Hamas-terroristen, maar zwijgt als moslims hun eigen terroristen vermoorden. Een ander punt dat hier wordt aangetoond is, dat men bij dit soort beelden lukraak aanneemt dat dit Palestijnse slachtoffers zijn die door Israël willekeurig worden aangevallen.

“Ik heb erop gewezen dat Israël naar verluidt 7.000 Palestijnen heeft gedood, terwijl de Saoedi’s minstens 150.000 Jemenitische moslims hebben gedood. Sommige schattingen duiden op 300.000. Hoe kunnen we het huidige conflict een ‘genocide’ noemen als er nauwelijks wordt gesproken over wat de Saoedi’s deden, notabene door moslims?” legde Sultan uit in zijn virale post, “om maar niet te spreken over de 200.000 moslims die door Bashar Al Asad in Syrië zijn vermoord.”

Toen vertelde Sultan wat hij tegen zijn vader had gezegd toen hij het niet eens was met het geweld tussen moslims.
‘Komt dat even goed uit? Bijna een half miljoen mede-moslims zijn vermoord door andere moslims, en jij wist er niet eens van,’ brengt Sultan zijn vader in herinnering. “Maar als Israël wraak neemt op een terroristische organisatie die 1.500 van zijn burgers heeft gedood, verkracht en verminkt, reageert de hele moslimwereld!”
Deze anekdote illustreert een verwijtbaar feit, legde Sultan uit nadat hij zijn verhaal had verteld.

De verontwaardiging tegen Israël omdat het zichzelf verdedigt tegen Hamas, zo benadrukte hij, “lijkt niet zoveel te maken te hebben met het behoud van moslimlevens maar eerder met een religieuze fantasie vol vijandigheid jegens Joden.”

Het lijkt erop dat Sultan een eenmanssloopbal is die het ‘genocide’-verhaal vernietigt.

De afgelopen dagen heeft Sultan erop gewezen dat de bevolking van Gaza “in de afgelopen 60 jaar is verviervoudigd” hetgeen de bewering, dat Israël zich schuldig maakt aan ‘genocide’ of ‘etnische zuivering’, als louter propaganda moet worden beschouwd. Bovendien herinnerde hij de mensen eraan, dat Hamas’ leiders een zeer luxueus leven leiden, terwijl de Palestijnse bevolking in Gaza wordt onderworpen aan bittere armoede. Tot slot benadrukte Harris hoe de westerse wereld, die beweert om Gaza te geven, nooit heeft geprotesteerd toen er exponentieel meer moslims stierven in andere conflicten in het Midden-Oosten.

 

Bron: Blaze Media
Auteur: Chris Enloe
Datum: 7 november 2023
Afbeeldingen: Twitteraccount Harris Sultan

EN / NL/ עב