Kom op voor de dommen, voor de rechten van alle ongelukkigen. Spreek uw mening uit, oordeel rechtvaardig, kom op voor de armen en behoeftigen. SPREUKEN 31: 8 (DE ISRAËLISCHE BIJBEL)

De meeste evangelische christenen over de hele wereld worden tot zwijgen gebracht door een luidruchtig kamp voor ‘sociale rechtvaardigheid’ dat een vals verhaal over de oorlog van Israël tegen Hamas in Gaza aanwakkert en dat door de mondiale media wordt gepresenteerd, zei het hoofd van een in Jeruzalem gevestigde evangelische organisatie. deze week voorafgaand aan Paaszondag.

De opmerkingen van ds. Peter Fast tijdens de Christelijke week komen op het moment dat opiniepeilingen een  daling van de steun voor Israël hebben laten zien , ook onder jonge evangelische christenen nu de oorlog in Gaza voortduurt, en nu de oudste zwarte protestantse kerk in de Verenigde Staten dat heeft gedaan. tot een oproep tot stopzetting van de Amerikaanse hulp aan de Joodse Staat.

“De Evangelische Kerk staat nu op een kruispunt”, vertelde Fast, hoofd van het Bridges for Peace Ministerie in Jeruzalem, aan JNS in een interview voorafgaand aan Pasen. “De Kerk wordt op de proef gesteld.”

De evangelische leider zei dat het van cruciaal belang is dat christenen hun stem laten horen in een tijd van duisternis waarin de wereld het Hamas-bloedbad van 7 oktober, dat de aanleiding vormde voor de bijna zes maanden durende oorlog tegen de islamitische terreurgroep, minimaliseert. de Bijbelse wortels van het Joodse volk in hun oude thuisland.

De evangelische predikant zei dat een meedogenloze campagne voor ‘sociale rechtvaardigheid’, gekaapt door radicale anti-Israëlische elementen en zowel publieke als online antisemitische activisten, in combinatie met een giftige mix van groeiend bijbelse analfabetisme in het Westen, de mainstream heeft doen doordringen in stilte of onverschilligheid.

“De meeste evangelische christenen voelen zich  geïntimideerd en zwijgen, en we moeten hen aanmoedigen om zich uit te spreken”, zei hij, terwijl hij afkeurde dat “het bijbelse wereldbeeld wordt verdraaid en verbrijzeld.”

Fast zei dat hij “teleurgesteld maar niet verrast” was door de anti-Israëlische acties van andere christelijke denominaties, waaronder de African Methodist Episcopal Church, die pleitte voor een verbod op Amerikaanse hulp, wat volgens hem werd belichaamd door hun al lang bestaand vasthouden aan vervangingstheologie en twijfelt aan het gezag van de bijbel.

De tientallen miljoenen grotendeels conservatieve evangelische christenen in de VS zijn de afgelopen decennia een ruggengraat van steun voor Israël geworden.

De in Canada geboren Fast, die vorig jaar zijn functie bij de evangelische bediening in Jeruzalem op zich nam, blijft hoopvol dat de oorlog er daadwerkelijk toe kan leiden dat de joods-christelijke relaties tussen evangelicals naar nieuwe hoogten worden gecementeerd.

“Een samenleving die antisemitisme toelaat, is moreel corrupt”, zei hij. “Degenen die zichzelf censureren en zwijgen, zullen onbelangrijk worden gemaakt.”


Datum: 31-03-2024

Auteur: JNS

Beeld: Israel365news

website: https://israel365news.com/388538/most-evangelical-christians-intimidated-into-silence-on-israel-hamas-war-pastor-says/

EN / NL/ עב