Beste mensen… even een directe update… Zoals u waarschijnlijk  meekreeg vallen er sinds gisterochtend vele raketten op het zuiden en midden van Israel. Dit n.a.v. de dood van een hoge islamitische Yihad leider Bahaa Abu-al-Atta. Deze terrorist is persoonlijk verantwoordelijk voor vele terroristische aanslagen op Israel.

De man is meerdere malen gewaarschuwd door Israel en Netanyahu vertelde gisteren dat tien dagen geleden besloten is hem uit te schakelen. De IDF had specifieke informatie waar de slaapkamer in het gebouw was waar Abu al Atta sliep en zo kwamen hij en zijn vrouw in de slaap aan hun einde… Andere  bewoners zijn ongedeerd. Zo doet Israel aan hen die Israëlische burgers willen doden. Wat krijgen we terug: een lukrake regen van bommen en granaten op alles wat maar te raken is. Massa’s moslims gaan in Gaza, maar ook elders in de wereld, de straat op om Israel dood te wensen. Men schreeuwt om wraak.

Dinsdagochtend gingen de scholen in het zuiden en midden van Israel, Tel- Aviv en omgeving niet open. Verontruste ouders van de school van Ruth en Shmuel in Modi’in, vroegen zich af of de school open zou gaan. We werden aanvankelijk via de schoolapp gerustgesteld dat de school gewoon doorging. Echter, na een uur in de bus zitten kwam Shmuel voor een gesloten deur.

De burgemeester had toch besloten, terwijl de bus al uit Naaleh vertrokken was, om de school te sluiten. Ruth had meer geluk, die zou later beginnen op school en was dus nog thuis. Niet heel lang daarna werd een raket boven Modi’in onderschept door de Iron Dome. De dreun daarvan was hoorbaar en voelbaar bij ons in Na’ale.  Er zijn inmiddels meer dan tweehonderd raketten op Israel afgeschoten en daarbij is het niet beperkt gebleven tot het zuiden van het land, maar ook het midden wordt geraakt.

Zojuist vingen we op van het nieuws dat 90% daarvan is onderschept door de Iron Dome. Vanmorgen hoorden en voelden we weer een inslag niet ver hier vandaan. Het openbare leven rondom Gaza ligt nagenoeg stil, daar zijn de scholen uiteraard dicht en dat betekent dat ook de ouders van jonge kinderen ook thuis moeten blijven, dit kost de Staat miljoenen omdat de economie stil komt te liggen. Het is allemaal niet leuk.

Vanochtend zijn de kinderen wel weer naar school gegaan, we houden de tv aan en de telefoon geeft nog steeds aan via een ‘red alert app’ dat er raketten afgeschoten worden. Veel ouders hebben hun kinderen sowieso thuis gehouden. Spannend is het, maar: onze God en Bevrijder, Shomer Yisrael, is Erbij..

Bron: Nieuwsbrief Yair en Karen Strijker

EN / NL/ עב