Eppo Egbert Willem (Eppo) Bruins, geboren op 19 september 1969,  is een Nederlands wetenschapper en natuurkundige, en politicus namens de ChristenUnie. Sinds 2 december 2015 is Bruins Tweede Kamerlid voor deze partij als opvolger van vertrekkend oud-fractievoorzitter Arie Slob.

Eppo groeide op in Apeldoorn in een ongelovig gezin. Hij bezocht het Myrtus College, een dependance van het Christelijk Lyceum Apeldoorn. In 1988 kwam hij als pianist tijdens een tour van Adrian Snell in aanraking met een gospelkoor. Zij verzochten hem mee te zingen en daar kwam op een bepaald moment een tekst die hem raakte waardoor Bruins op onderzoek ging en uitkwam bij het christendom. Van februari 2004 tot 1 januari 2007 was hij instituutsmanager van LION (Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde) en van 1 mei 2008 tot eind november 2015 directeur van Technologiestichting STW.

Vanaf november 2012 was Eppo hoofdredacteur van DenkWijzer, het blad van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. Hij vervulde deze functie tot zijn aantreden als lid van de Tweede Kamer.

Jack en Eppo spreken over het in juni 2019 gehouden Jerusalem Prayer Breakfast in Den Haag, georganiseerd door Stichting Pillar of Fire waar Jack aan verbonden is en waarin beide mannen gedurende de voorbereiding met elkaar intensief zijn opgetrokken. Dat deze bijeenkomst in de Ridderzaal niet zonder gevolgen is gebleven, blijkt onder andere uit de excuses die premier Rutte onlangs tijdens de Holocaust herdenking gemaakt heeft namens de regering voor het overheidshandelen tijdens de jodenvervolging. 

In de uitzending gaan beiden hier verder op in.

Verder wordt gesproken over het klimaat en de stikstof problematiek.

Een interessant gesprek met een geïnspireerde politicus die van mening is dat ‘goed leven meer is dan economische groei.’

Uitzending
Elke dinsdag 20.00 uur

Herhalingen
Woensdag   01:00 uur, 10:00 uur en 20:00 uur

Donderdag  02.00 uur en 14.00 uur
Vrijdag         04:00 uur
Zaterdag     14:00 uur
Zondag       13.00 uur

 


 

EN / NL/ עב