Leer je Bijbel lezen vanuit de Joodse achtergrond en tradities. Leer Jezus kennen als de Joodse Messias.

‘Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God. Maar ik zeg: Hebben zij het dan echt niet gehoord? Zeker wel: Hun geluid is over heel de aarde uitgegaan, en hun woorden tot de einden van de wereld.’ ~ Rom.10:17-18

In dit programma leer je je Bijbel opnieuw lezen, nu vanuit de Joodse achtergrond en tradities. Daarbij wordt o.a. gebruik gemaakt van joodse bronnen (o.a. Midrash, Talmud, Targum, Dode Zeerollen, Josephus, etc.), commentaren zoals de Torah Anthology, Alfred Edersheim en John Lightfoot, maar ook van wetenschappelijke studies. Als het kan zal aan het einde van iedere Bijbelstudie ook een bron worden aangeraden voor wie zich verder wil verdiepen in een bepaald onderwerp.

Met behulp van alles wat ons nu ter beschikking staat zullen we meer en meer Jezus zien in de context van Zijn tijd als Mens en Zijn missie hier op aarde, en daardoor ook de grootsheid van Gods Meesterplan met de Schepping.

Tijdens de studies gaan we de diepte in, dus hou je Bijbel, pen&papier bij de hand!

Laat je vragen over de studies in het formulier onderaan deze pagina achter om in een Q & A meegenomen te worden. Deel ook gerust je gedachten over de studies of laat er een opmerking erover achter.

Presentatie
Debby van Galen

Uitzending
Iedere nieuwe aflevering start op maandag om 19:00 uur

Herhalingen:
dinsdag 21:00 uur
woensdag 04:00 uur
donderdag 01:00 en 11:00 uur
zondag 14:00 uur

Klik hier om te ontdekken hoe je eenvoudig naar Radio Israel.nl luistert

Tip: Studies die al uitgezonden zijn, kunnen ook als podcast terug worden beluisterd. Klik op de titel van de studie om snel bij de podcasts te komen.

EN / NL/ עב