Door een typefout was de nieuwste podcast van Onder de vijgenboom na de uitzending gisteravond slecht op onze website te vinden. Onze excuses voor het ongemak. Gelukkig is de vergissing vanochtend ontdekt en natuurlijk meteen verholpen. De podcast is nu weer te vinden en te beluisteren zoals u van ons gewend bent. Voor uw gemak:  Klik hier om naar het overzicht van de Bijbelstudies van Onder de vijgenboom te gaan, of beluister hem via direct onze podcastkanaal door op de knop hieronder te klikken.

Podcast luisteren

Daniël – Op het besluit van de wachters

Reeks: Open brief van Nebukadnezar (3)

Je vraagt je misschien af wat er nog te leren valt van het vierde hoofdstuk van het boek Daniël; de droom wordt toch uitgelegd en het is toch duidelijk dat het is uitgekomen? Daarop zegt Debby van Galen: dat is slechts de eerste laag van de tekst – het verhaal. Maar er zitten nog meer lagen onder verborgen, zoals met alles wat we in de Bijbel lezen het geval is. In deze aflevering leer je o.a.

  • over de bijzondere verborgen wereld waarover ook Job, Henoch, Judas en de apostel Johannes hebben geschreven
  • hoe het komt dat wij Westerse christenen deze kennis en wijsheden onderweg zijn kwijtgeraakt en hoe belangrijk die herontdekking voor ons begrip is om de huidige benauwdheid te begrijpen
  • welk voorbeeld zowel Daniël als Paulus en natuurlijk Jezus Zelf voor ons stellen hoe te reageren hierop.

Durf je de uitdaging aan om – met het oog scherp op onze Leidsman Jezus gericht  – deze onbekende wereld te verkennen? Luister en leer Onder de vijgenboom met Debby van Galen.

Wilt u reageren op deze of eerdere uitzendingen? U kunt uw reactie mailen naar reactie@radioisrael.nl en Debby zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

U kunt Debby ook uitnodigen voor een spreekbeurt, Bijbelstudie of seminar/webinar. Mail uw verzoek naar info@onderdevijgenboom.nl of info@radioisrael.nl. Dit kan ook via de website www.onderdevijgenboom.nl waar u meer informatie vindt over de mogelijkheden.

Overigens kunt u ook op het nieuwe YouTube-kanaal Onder de vijgenboom een paar van Debby’s spreekbeurten bekijken.

Support the show

EN / NL/ עב