Bijbelstudieprogramma

 

Leer je Bijbel lezen vanuit de Joodse achtergrond en tradities
Leer Jezus kennen als de Joodse Messias.

 

‘Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God. Maar ik zeg: Hebben zij het dan echt niet gehoord? Zeker wel: Hun geluid is over heel de aarde uitgegaan, en hun woorden tot de einden van de wereld.’ ~ Rom.10:17-18

In dit programma leer je je Bijbel opnieuw lezen, nu vanuit de Joodse achtergrond en tradities. Daarbij wordt o.a. gebruik gemaakt van joodse bronnen (o.a. Midrash, Talmud, Targum, Dode Zeerollen, Josephus, etc.), commentaren zoals de Torah Anthology, werken van Alfred Edersheim en John Lightfoot, maar ook van wetenschappelijke studies.

Naar de diepere lagen van de teksten in de Bijbel leren ‘graven’, de context erbij meenemen en de verborgen betekenissen in de originele teksten te ontdekken, brengt ons tot een beter verstaan van Gods Woord en de relevantie ervan (weer) te ervaren.

Met behulp van alles wat ons nu ter beschikking staat zullen we meer en meer Jezus zien in de context van Zijn tijd als Mens en Zijn missie hier op aarde, en daardoor ook de grootsheid van Gods Meesterplan met de Schepping. Zo groeien de liefde en kennis van God hand in hand.

Tijdens de studies gaan we de diepte in en worden veel Bijbelteksten genoemd, dus hou je Bijbel, pen & papier bij de hand!

Doneren

De studies in dit programma zijn gratis te beluisteren en velen maken daar terecht goed en dankbaar gebruik van. Het is óók goed om te vermelden dat er met veel liefde en passie geheel vrijwillig (= onbetaald) aanzienlijk tijd en voorbereiding in wordt gestoken om een rijkdom aan kennis over te brengen. Uw financiële bijdrage voor dit werk zou daarom zeker worden gewaardeerd. Klik hier om te doneren.

Uitnodigen

Als u Debby van Galen wil uitnodigen voor een spreekbeurt, Bijbelstudie of seminar ga dan naar haar website en vul het formulier in. U kunt uw verzoek ook mailen naar info@radioisrael.nl of info@onderdevijgenboom.nl

Vragen en reacties

Laat je vragen en deel ook gerust je gedachten over de studies of laat er een opmerking erover achter in het formulier hieronder of mail ze naar reactie@radioisrael.nl. Voor meer informatie en mogelijkheden voor Bijbelstudies, spreekbeurten of het boeken van een seminar bij op locatie heeft dit programma nu ook een eigen website: www.onderdevijgenboom.nl

Presentatie

Debby van Galen

Uitzending

Iedere nieuwe aflevering start op maandag om 19:00 uur

Herhalingen:
dinsdag 21:00 uur
woensdag 04:00 uur
donderdag 01:00 en 11:00 uur
zondag 14:00 uur

Klik hier om te ontdekken hoe je eenvoudig naar Radio Israel.nl luistert

Tip: Studies die al uitgezonden zijn, kunnen ook als podcast terug worden beluisterd. Klik op de titel van de studie om snel bij de podcasts te komen.

 

Reactie
Stuur je reactie of vraag aan Debby
Geef ook aan welke Bijbelstudie je opmerking of vraag betreft

 

EN / NL/ עב