Parashat Vayak’hel (En Hij bracht samen/En Hij vergaderde)
20/03/2020

Parashat Vayak’hel (En Hij bracht samen/En Hij vergaderde)

Spreker:
Passage: Exodus 35:1-38:20

We lezen:
Thora (Exodus/Shmot  35:1-38:20 )
Haftara  Koningen 7:13-26 en 40-50
Apostolische geschriften Hebreeën 9 1:11

Toen vergaderde Mozes/Moshe heel de samenkomst van de zonen Israëls, en zei tot hen: “Dit zijn de woorden die de Ene u heeft geboden te doen: 2 “Zes dagen zal het werk worden gedaan, en op de zevende dag zal er bij u heiliging zijn, een sjabbath sjabatoon, een rustdag, rustfeest voor de Ene, al wie daarop werkt zal worden gedood!”

We leven in bijzondere en roerige tijden. Het Coronavirus waait letterlijk rond over de aarde en houdt deze in zijn greep. De Mishpatim” rechtsregels -wetten-bepalingen ,” worden in korte tijd in onze samenleving en wereldwijd gewijzigd en aangescherpt. Wat is onze vrijheid opeens drastisch ingeperkt en het dagelijks leven aan banden gelegd. Zelfs het samenkomen in synagoge en gemeenten mag nu niet. We kunnen ons in dit soort omstandigheden alleen en verlaten gaan voelen.

Wat is het dan hoop en troostvol om naar de woorden van de profeet Jesaja te kijken (33:22) dat ‘de HEERE onze Rechter, onze Wetgever en onze Koning is, en Hij zal ons behouden.’  In de parasha van deze week “Vayak’hel – En hij bracht samen, En hij vergaderde” kijken we, aan het einde van het boek Exodus/Shemot, o.a. naar de totstandkoming van de misjkan, (Tabernakel) met hulp van een vrijgevig volk en geselecteerde en gekwalificeerde vaklieden. Alvorens daaraan begonnen wordt staat er in Exodus/Shemot 35:1 Toen vergaderde Mozes/Moshe heel de samenkomst van de zonen Israëls, en zei …..

Ik wens u allen Zijn vrede die alle verstand te boven gaat en een gezegende sjabbath sjabatoon met de Eeuwige!

מתפלל לשלום ישראל Shalom,
Arnold Visser

Luister je weer mee vanavond?

Uitzendingen: Elke vrijdag 21:00 uur (herhaling op zaterdag 02:00, 10.00 uur en 19.00 uur, zondag 02:00 uur en 09.00 uur en maandag 02:00 uur).

Arnold Visscher

KLIK HIERONDER OM TE LUISTEREN


DELEN
[Sassy_Social_Share]

Onderwerpen:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב