Parashat Pinchas (Slangenmond)
10/07/2020

Parashat Pinchas (Slangenmond)

Spreker:
Passage: Numeri 25:10 t/m 30:1

“Toen Pinchas, de zoon van Eleazar, de zoon van de priester Aäron, dat zag, stond hij op uit het midden van de gemeenschap, nam een speer in zijn hand, ging achter de Israëlitische man aan het slaapvertrek in, en doorstak hen beiden, zowel de Israëlitische man als de vrouw, door hun buik. Toen werd de plaag over de Israëlieten tot stilstand gebracht.”

De parasja van deze week begint met een explosief verhaal midden in Numeri 25. Pinchas (kleinzoon van Aaron) zag een immorele daad begaan door Zimri. Hij reageerde snel, als een slang zou je kunnen zeggen, en doodde twee mensen, waarna de plaag, die de Ene als straf gezonden had, direct stopte. Hierdoor werden talloze Joodse levens gered werden. De Eeuwige schenkt hem voor ijverig ingrijpen beloning middels een ​​speciaal verbond van vrede en benoemt hem tot Kohen. Pinchas, de zoon van Eleazar, wordt hiermee de derde hogepriester van de Israëlieten. Verder lezen we over de verdeling van het beloofde land, wetten van overerving, de Bijbelse feesten, leiderschap, vrede en vooral verontwaardigde en gerechtvaardigde ijver voor en door de Heer.

Thora: Numeri 25:10 t/m 30:1
Haftara:  1 Koningen 18:46-19:21
Tweede: Testament Johannes 2:13-25

Uitzendingen: Elke vrijdag 21:00 uur (herhaling op zaterdag 02:00, 10.00 uur en 19.00 uur, zondag 02:00 uur en 09.00 uur en maandag 02:00 uur).

מתפלל לשלום ישראל Shalom,

Presentator: Arnold Visscher

KLIK HIERONDER OM TE LUISTEREN


DELEN
[Sassy_Social_Share]

Onderwerpen:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב