Ma Nishma met Jaap Bönker
02/10/2019

Ma Nishma met Jaap Bönker

Serie:

Jaap Bönker studeerde Theologie en is gefascineerd door de wereld van het Oude Testament. Na enkele jaren in de psychosociale hulpverlening te hebben gewerkt, werd hij in 2000 directeur van de Arabische Wereld Zending. Hij bezocht meer dan 45 landen, maar voelt zich het meest aangetrokken tot het Midden-Oosten.

Tijdens zijn reizen ontstond een bijzondere hobby: het verzamelen van voorwerpen die in de Bijbel genoemd worden. Aan de hand van deze voorwerpen neemt Jaap mensen graag mee op een reis door de wereld van de Bijbel. Als een ware verhalenverteller brengt hij hen terug in de tijd van Abraham en vertelt hij over het leven, de gebruik en gewoonten van toen. En over de wijsheid die hierin opgesloten ligt voor het leven nu. Hier schreef hij ook enkele boeken over, waaronder De God van Abraham, Isaak én Ishmaël.

In 2015 nam hij samen met zijn vrienden Ruben Hadders en Simon van Groningen het initiatief voor de oprichting van de Bijbelse Cultuur Stichting, waar ook zijn unieke verzameling van meer dan 500 bijbelse voorwerpen in is onder gebracht.

Wekelijks spreekt hij voor kerken en verenigingen door heel Nederland. Daarnaast geeft hij les aan diverse bijbelscholen - waaronder zijn eigen bijbelschool Beit Lamedi ('huis van lering') in Andijk - en adviseert hij kerken hoe invulling te geven aan het aspect onderwijs binnen de gemeente.


Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב