Ma Nishma: Jack van der Tang in gesprek met James Jacob Prasch van Moriel Ministries
03/03/2020

Ma Nishma: Jack van der Tang in gesprek met James Jacob Prasch van Moriel Ministries

Serie:

James Jacob Prasch is de oprichter en het hoofd van Moriel Ministries. Hij werd geboren in de buurt van New York City in de VS, waar hij een christen werd toen hij in februari 1972 wetenschap studeerde aan de universiteit, na het proberen te weerleggen van de Bijbel met wetenschap, geschiedenis en archeologie. Hij vond echter zoveel bewijsmateriaal ter ondersteuning van de beweringen van Jezus en de Bijbel dat er meer geloof nodig was om het te verwerpen dan om het te geloven. Gefrustreerd door de mislukkingen van de hippie-generatie om een ​​betere wereld te bouwen, gedesillusioneerd door het marxisme welke hij had aangehangen en door de drugscultuur die het leven van sommige van zijn vrienden hadden gekost en bijna het zijne, zette hij al zijn hoop en geloof vol overtuiging op Jezus.

De achtergrond van Jacob’s familie is een combinatie van het Rooms-Katholieke en Joodse geloof. In zijn jeugd werd hij gedwongen om een ​​katholieke school te bezoeken, maar hij woonde ook in een Joods gemeenschapscentrum. De vrouw van Jacob, Pavia, die ook een wetenschappelijke achtergrond heeft, is een in Roemenië geboren Israëlisch-Joodse gelovige, dochter van overlevenden van de holocaust. Pavia was een atheïst en Jacob was een agnost. Na dat zij tot levend geloof in Jezus Christus waren gekomen, schakelden ze beiden over van studie op wetenschappelijk gebied naar het terrein van de theologie, zowel in Israël als in Groot-Brittannië. Ze hebben twee kinderen die allebei in Galilea zijn geboren.

Jacob is een Hebreeuws sprekende Bijbelleraar, die nauwkeurig de oorspronkelijke joods-christelijke achtergrond en hermeneutiek van het Nieuwe Testament uitwerkt.

N.b.
Wellicht ten overvloede. De door ons uitgenodigde gasten vertellen hun eigen verhaal en visie. Dat betekend echter niet altijd dat daarmee de visie Radio Israel / Pillar of Fire wordt weergegeven. Desondanks willen wij wel het gesprek aangaan.

BELUISTER HIER HET PROGRAMMA


DEEL HIER DEZE PAGINA

[Sassy_Social_Share]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב