Daniël – Uitstel maar geen afstel
20/02/2023

Daniël – Uitstel maar geen afstel

Passage: Daniël 4:28-33

Reeks: Open brief van Nebukadnezar (6)

Presentator: Debby van Galen

In ons Bijbelstudieprogramma Onder de vijgenboom gaan we met Debby van Galen verder met het bestuderen van de open brief van koning Nebukadnezar. Gaandeweg deze reeks komen we tot de ontdekking dat deze brief zich bijzonder verhoudt tot het boek Openbaring; dat geldt trouwens voor heel het boek Daniël.

Leer in deze aflevering o.a.

  • waarom Daniëls advies slechts tijdelijk bij de koning beklijfde
  • wat voorwerpen van ontferming, eer, oneer en toorn zijn en wat dat met Nebukadnezar te maken heeft
  • hoe lang de zeven tijden mogelijk duurden (hint: geen zeven jaar!)

Verder neemt Debby je mee op bezoek bij een pottenbakker in het oude Israël, ontdekken we wat koning Hizkia en koning Nebukadnezar met elkaar te maken hebben en waar het toe heeft geleid, en leren we van Paulus hoe hardnekkige zonde bekering onmogelijk maakt.

Het boek Daniël behoort tot het apocalyptische genre van de literatuur uit de Tweede Tempelperiode. Alhoewel velen dit interpreteren als aankondiging van het desastreuze einde van de wereld, is dit niet de functie ervan. Vind hoop en troost terwijl je luistert naar deze mooie en leerzame aflevering.

Uitnodigen
Als u Debby van Galen wil uitnodigen voor een spreekbeurt, Bijbelstudie of seminar ga dan naar www.onderdevijgenboom.nl/spreekbeurt-aanvragen en vul het formulier in. U kunt uw verzoek ook mailen naar info@radioisrael.nl of info@onderdevijgenboom.nl

Vragen of reacties
Reacties of vragen over deze of eerdere afleveringen kunt u mailen naar reactie@radioisrael.nl of info@onderdevijgenboom.nl
Onder de vijgenboom heeft ook een eigen YouTube-kanaal met video's en podcasts van Debby van Galen.

Radio Israel is voor inkomsten totaal van uw gift afhankelijk. Uw steun wordt zeer gewaardeerd! Klik op onderstaande link om een (belastingaftrekbare) donatie te doen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב