De Israëlische Nationale Veiligheidsraad zal samen met de ministeries van onderwijs en gezondheid naar verluidt de sluiting van alle scholen in het land aankondigen als voorzorgsmaatregel vanwege de verslechterende coronavirus-pandemie.

Als de sluiting van kracht wordt dan duurt het in ieder geval tot na de Pesachvakantie, die begint op 3 april en duurt tot 15 april.

De site meldt dat een hoge ambtenaar van het ministerie zei: “Uit de informatie die afkomstig is van directeuren in het onderwijs bereiden we ons voor op een onmiddellijke sluiting van het onderwijssysteem, vanwege de problemen met handhaven van het onderwijssysteem .”

Hoewel er in Israël slechts 100 gevallen zijn gemeld, heerst een algemeen gevoel dat de situatie uit de hand zou kunnen lopen, gezien de toename van besmette gevallen wereldwijd.

“We werken voortdurend eraan om ons voor te bereiden op elk scenario op een groot aantal gebieden, en om kwalitatief goed onderwijs op afstand te bieden op landelijk, school- en studentenniveau”, zei Shmuel Abouab, directeur-generaal van het ministerie van Onderwijs afgelopen donderdag tegen Ynet.

Yaffa Ben-David, secretaris-generaal van de Israel Onderwijsvakbond, heeft er bij premier Benjamin Netanyahu op aangedrongen om de scholen te sluiten: “Ik roep de premier op om nationale verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid te tonen, ook jegens de studenten, onderwijzers en hun families in het land, om de verspreiding van het virus en de volgende slachtoffers in te dammen”, zei ze in een open brief aan onderwijsmedewerkers.

Donderdag liet de Hebrew University van Jeruzalem weten dat komende semester een week later dan gepland zal starten en dat de studies online via video zullen worden vervolgd.

Onderzoekers verbonden aan de universiteiten in Israël uitten ondertussen hun bezorgdheid nadat de premier woensdag aankondigde, dat bijeenkomsten van meer dan honderd personen zouden worden verboden, omdat dit een nadelige invloed zou kunnen hebben op lopende onderzoeken.

 

_________________________________
Bronvermelding:
Auteur: World Israel News Staff
Datum: 12 maart 2020
website: www.worldisraelnews.com
Afbeelding: Flash 90 | Chen Leopold
_________________________________

EN / NL/ עב