“Het maken van een valse gelijkwaardigheid tussen de acties van een democratisch gekozen regering en die van Hamas – een meedogenloze terroristische organisatie – is absurd”, zei het Joodse congreslid.

Afgevaardigde Adam Schiff (D-Californië) hekelde maandag in een verklaring de pogingen van het Internationaal Strafhof om Israëlische leiders te arresteren.

“De aankondiging van het ICC vandaag is niet alleen misleidend en weerzinwekkend, het is ook een verschrikkelijke overschrijding van de autoriteit van het orgaan”, aldus het Joodse congreslid. “Het is absurd om een ​​valse gelijkwaardigheid te creëren tussen de acties van een democratisch gekozen regering en die van Hamas – een meedogenloze terroristische organisatie.”

Schiff verdedigde de Israëlische regering die handelde vanuit haar “recht en plicht om hun natie en hun burgers te verdedigen en tegelijkertijd stappen te ondernemen om burgerlevens te beschermen.”

Hij wees op “de bereidheid van Israël om zijn eigen onderzoek uit te voeren en samen te werken met het ICC” en noemde de beslissing van de rechtbank in Den Haag “ongekend”.

De arrestatie-inspanningen “zullen er alleen maar toe dienen om de inspanningen om de gijzelaars te bevrijden verder in gevaar te brengen, en om Hamas een propaganda-impuls te geven”, voegde Schiff eraan toe.

“Het ICC heeft geen jurisdictie of status in deze zaak, en deze actie zal alleen maar dienen om de inspanningen om de gijzelaars te bevrijden verder in gevaar te brengen en om Hamas een propaganda-impuls te geven,” voegde Schiff eraan toe. “De regering van de Verenigde Staten zal niet afzien van haar verzet tegen de terroristische heerschappij van Gaza en haar steun voor het bestaan ​​van de enige Joodse staat ter wereld.”

Recente opiniepeilingen geven Schiff een voorsprong van 61% tot 37% in de strijd om de Senaat van Californië tegen zijn Republikeinse tegenstander Steve Garvey, een voormalige professionele honkbalspeler die ook de Joodse staat heeft verdedigd.


Datum: 21-05-2024

Auteur: JNS

Beeld: Vertegenwoordiger Adam Schiff (D-Californië). Krediet: met dank aan Schiff voor de Senaat.

Website: https://www.jns.org/rep-schiff-misguided-repugnant-for-icc-to-seek-warrants-for-israeli-leaders/

 

EN / NL/ עב