Dinsdagavond 11 augustus stond een grote groep radicale ultraorthodoxe joden voor de deur van het gebouw van de Messiaanse gemeente City of Life in de grensstad Sderot om tegen de aanwezigheid ervan te protesteren.

De afgelopen anderhalve maand heeft de congregatie toegezien hoe de vervolging door de radicaal-religieuze gemeenschap in de stad enorm is toegenomen, terwijl zij doorgaat met hun werk om de meest behoeftigen van de stad te helpen via verschillende projecten, vooral in deze tijden van pandemie en terrorisme.

City of Life heeft nu al op veel verschillende manieren te maken gehad met vervolging; van bedreigende telefoontjes, sms-berichten en zelfs door het binnendringen van een persoon in het “City Of Life”-gebouw die over de poort klom om foto’s te maken en nog meer bedreigingen aan hun adres uitte.

De gemeenteleiding had een klacht ingediend bij de politie tegen de binnendringer. Na het gerechtelijk proces dat erop volgde legde een rechter hem een straatverbod van drie weken op waaraan nu een einde komt.

“Vandaag (11 aug. 2020) heeft de groep op alle sociale netwerken en onder de buren aangekondigd dat zij om 18:00 uur een demonstratie zouden organiseren voor ons gemeenschapsgebouw, die precies op dit moment plaatsvindt en een grote groep religieuzen Joden samenbrengt.”

De constante dreigtelefoontjes en -berichten gaan door en ze schrijven smadelijke artikelen over de Messiaanse gemeente in lokale religieuze kranten.

 

EN / NL/ עב