De Israëlische regering heeft het plan goedgekeurd om buitenlandse bezoekers aan het land vanaf 1 november 2021 weer toe te laten. Helaas geldt dat nog niet voor niet gevaccineerde kinderen. Er zijn strenge sancties voor degenen die proberen de regels te omzeilen.

De volgende voorwaarden maken het mogelijk het land vanaf 1 november a.s. weer te bezoeken:

 • Alleen toeristen uit landen die vanwege de hoge infectiegraad niet als “rood” zijn gedefinieerd, worden toegelaten.

 • Toeristen uit landen waar de nieuw AY 4.2 variant is aangetroffen worden niet toegelaten.

 • Toeristen worden toegelaten als de tweede vaccinatie (of booster) niet ouder is dan 6 maanden.

 • In het geval van het Pfizer-vaccin moeten zeven dagen verstreken zijn vanaf de tweede (of booster) vaccinatie voor toegang tot Israël.

 • In het geval van Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson (één dosis, niet twee), Sinovac en Sinopharm, zal dat 14 dagen zijn.

 • Volledig gevaccineerd (één injectie) van het Jansen-vaccin (laatste vaccin moet ten minste 14 dagen voor aankomst zijn gegeven.

 • Hersteld van covid en een resultaat van een positief resultaat in een NAAT-test (moleculaire test zoals PCR) kan presenteren, ten minste 11 dagen voor binnenkomst in het land.

 • Hersteld van Covid (en een negatief testresultaat kan presenteren) en minimaal 1 dosis van een door de WHO goedgekeurd vaccin heeft gekregen, kan worden toegelaten. De positieve covid-uitslag moet minimaal 11 dagen voor aankomst in Israël zijn.

 • Als er meer dan zes maanden zijn verstreken en deze personen een booster hebben ontvangen, mogen ze ook het land in.

Ook groepstoerisme zal weer worden toegestaan, daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

 • De groep functioneert in Israël als een ‘ capsule ‘, wat betekent dat ze alleen in contact staan ​​met de mensen in hun groep – deze groepen zullen geen vrije tijd hebben en hun bewegingsvrijheid zal worden beperkt in gebieden waar een verhoogd risico op infectie bestaat.

 • Leden van de groep moeten zijn ingeënt met een vaccin dat is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie.

 • De reizigers moeten gedurende de eerste 14 dagen van hun bezoek elke 72 uur een dagelijkse snelle antigeentest of een PCR-test ondergaan.

 • De reizigers mogen ook 14 dagen voorafgaand aan hun reis naar Israël niet in een “rood” land of een land waar de AY4.2 variant heerst, zijn geweest.

Volgens zowel de huidige als de nieuwe regelgeving moeten alle reizigers naar Israël binnen 72 uur voor hun vertrek een PCR-test doen en wanneer ze op Ben Gurion Airport landen een tweede test doen.

Gevaccineerde reizigers moeten 24 uur in quarantaine blijven of totdat ze een negatief testresultaat krijgen. Degenen die niet zijn gevaccineerd, moeten 14 dagen in quarantaine blijven, wat kan worden verkort tot zeven dagen met twee negatieve tests, op dag 1 en 7.

Volgens de door het ministerie van Volksgezondheid aanbevolen sancties mogen buitenlanders die de verplichte quarantaine schenden gedurende drie jaar het land niet binnen, terwijl een besmette buitenlander die weigert zich te isoleren in een quarantainehotel of de isolatie verlaat, voor vijf jaar op de zwarte lijst wordt gezet.

Het ministerie heeft ook aanbevolen dat elke buitenlander die Israël is binnengekomen of heeft geprobeerd Israël binnen te komen met vervalste documentatie met betrekking tot de pandemie, voor vijf jaar het land niet in komt, en dat iemand die meer dan 180 dagen in Israël blijft nadat hij is ingeënt of hersteld, ook de toegang wordt ontzegd.


Bronvermelding:
Datum:        29-10-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב