Er is opdracht gegeven om 42 hectare aan wijngaarden en olijfgaarden te laten platwalsen.

Dit is het verhaal. . .
Chen & Itamar, beide boeren in de Shiloh-vallei, hebben onlangs bericht ontvangen dat 42 hectare van hun wijngaarden en olijfgaarden zijn aangewezen voor bulldozers. De sloop kan al volgende week plaatsvinden en de deadline is 27 september. . .

. . . Hier in Israël is er een wet die de “disruptive use order” wordt genoemd. Kortom, volgens de wet, wanneer een Palestijn beweert dat een Jood zijn eigendom is binnengevallen, moet de Jood worden uitgezet en moet het eigendom worden vernietigd. Omdat iedereen deze beweringen zou kunnen doen zonder bewijs van eigendom te overleggen, is de wet al enige tijd niet meer in gebruik. 

Hoewel de rechtbanken oordeelden dat de Palestijn die de claim over het land in de Shiloh-vallei indiende geen bewijs van eigendom kon tonen, besloten ze ook om de “disruptive use order” uit te vaardigen. Een wet die nergens op slaat, is nu verantwoordelijk voor het vernietigen van bijna de helft van het levensonderhoud van Chen & Itamar.

Erger nog, de vernietiging kan plaatsvinden voordat de druivenoogst van dit jaar kan worden binnengehaald. Aangezien volgend jaar de shmittah (sabbatjaar) is en het vier jaar duurt voordat nieuwe wijnstokken volwassen zijn en kunnen worden geoogst, betekent dit dat het zes jaren voordat nieuwe velden dezelfde hoeveelheid fruit kunnen produceren als de velden die zullen worden vernietigd.

Helaas handhaaft Israël dit soort beslissingen vanwege de overweldigende zee van tegenstand van goed gefinancierde individuen en NGO’s die voortdurend hun steun betuigen voor het uitzetten van de Jood in Jeruzalem, Judea en Samaria. 

De tijd is gekomen voor Israël om te beseffen dat er een nog luidere stem is. De stem van bijbelse zionisten die geloven dat Israël 100% recht heeft om te leven en te gedijen in hun bijbelse kernland. 

Dit is het moment om je stem te laten horen. Als we deze petitie met tienduizenden handtekeningen aan de Israëlische regering aanbieden, is de kans groot dat we deze afschuwelijke beslissing kunnen terugdraaien.

Teken alstublieft vandaag, en samen kunnen we de bladen van de bulldozer stoppen.

Klik hier om de petitie te ondertekenen.

EN / NL/ עב