Honderd Arabische kinderen van 7 tot 12 jaar nemen deel aan een zomerkamp van de Palestijnse Autoriteit in Jeruzalem, krijgen les in contact­gevechten van de PA-politie, lessen over de ‘nakba’, en zingen liederen die heel Israël als hun eigen land opeisen.

De Israëlische krant Yediot Achronot meldt, dat de Palestijnse Autoriteit (PA) het kamp sponsort en dat de inhoud van het kamp wordt gedicteerd door de ‘Hogere Raad voor Jeugd en Sport’ van de PA en dat de nadruk ligt op nationalisme.

Het kamp wordt gehouden in het Palestijnse dorp Issawiya in Oost-Jeruzalem, dat onder volledige Israëlische controle staat, en bevat lessen in Krav Maga (contactgevechten), slogans waarin Joden worden veroordeeld en over hun strijdlust, lessen over de ‘Nakba‘ (‘Ramp’, waarmee zij de overwinning van Israël in de Onafhankelijkheidsoorlog aanduiden) en studies over ‘Palestijns erfgoed’. De ceremonies die daar plaatsvinden beginnen met het hijsen van ‘Palestijnse’ vlaggen en het zingen van het ‘Palestijnse’ volkslied.

Een van de liederen, die in het kamp worden geleerd, bevat de woorden: ‘We zullen deze gebieden niet verlaten, we zullen blijven. We zullen hier miljoenen jaren blijven.’. In een ander lied staat: ‘Op al onze gebieden zullen we trots blijven staan zonder vernederd te worden op uw land Palestina’. Een ander liedje luidt: ‘Gerechtigheid zal niet verdwijnen van noord naar zuid. Dit volk zal niet sterven – vrijheid, vrijheid, vrijheid, vrijheid, vrijheid. Dit volk wil vrijheid voor onze gevangenen’.

Als onderdeel van het kamp reisden de kinderen naar Jericho, dat onder volledige controle van de PA staat, en er werden Krav Maga lessen gegeven door de PA-politie.

Officieel werd het kamp georganiseerd door een organisatie genaamd ‘Centrum voor Vrouwen in Silwan’. Daar zei men dat het doel van het zomerkamp was ‘om een nieuwe generatie leiders te creëren die kunnen leiden tot sociale verandering en die de jeugd instrumenten kunnen geven op veel gebieden van het leven’.

De Israëlische organisatie ‘Lach Jeroeshalyiem’ (Voor u Jeruzalem) spreekt van een zomerkamp van ophitsing. Maor Zemach, voorzitter van de organisatie, die zich inzet voor volledige Israëlische soevereiniteit in Oost-Jeruzalem, zei in een interview met Yediot Achronot: ‘De hetse van de Palestijnse Autoriteit om het onderwijs in Oost-Jeruzalem op te hitsen en te radicaliseren moet worden gestopt. Ik roep de politieke leiders op om het Silvan-centrum vandaag te sluiten en een krachtige boodschap aan de Palestijnse Autoriteit te sturen dat elke aansporing tegen de staat Israël een krachtige en vastberaden reactie zal uitlokken’.

Bron: Arutz Sheva, 30 juli 2019

EN / NL/ עב